Ti-ai gasit masina distrusa de zapada? Afla cine se face vinovat si cum iti poti recupera paguba
Iti gasesti masina facuta zob de stratul de zapada cazut de pe acoperisul unei cladiri. Pe cine dai vina? Cum iti poti recupera paguba si prin ce mijloace? Citeste in continuare care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.
Numarul masinilor din Timisoara facute praf de zapada si gheata de pe acoperisuri a depasit 50. Si vorbim doar despre pagubitii care au anuntat incidentele la politie. Numai astazi, peste 20 de
masini au fost serios avariate in zona centrala a orasului. Autoturismele au plafoanele indoite si geamurile sparte, dupa ce bucati mari de zapada si gheata s-au pravalit peste ele.
Te vezi in fata faptului implinit. Paguba a fost produsa si nu mai este cale de intoarcere. Daca nu ai asigurare CASCO, ori scoti bani din buzunar pentru repararea daunelor, ori iti cauti un vinovat. Daca te hotarasti sa iti faci dreptate in instanta, iata cum poti proceda:
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Ia legatura cu un avocat. Daca vrei sa primesti despagubiri de la proprietarul imobilului de pe acoperisul caruia a cazut zapada, si nu ajungi la o intelegere cu el pe cale amiabila, nu-ti ramane decat drumul catre Tribunal.
“Cei in culpa sunt asociatiile de proprietari, o terta persoana sau o institutie. Pagubitul trebuie sa semnaleze pe cale amiabila persoanei in culpa, intamplarea si daca nu se ajunge la o intelegere, sa ia legatura cu un avocat pentru a actiona mai departe in instanta”, a spus Calin Staiculescu, avocat in Timisoara. Potrivit acestuia, cele mai multe procese se vor finaliza prin obligarea asociatiei de proprietari, a persoanei fizice sau a institutiei la plata integrala a valorii daunelor produse.
“Legea il obliga pe cauzator sa repare prejudiciul produs, astfel ca aceste cazuri vor fi in mare procent rezolvate”, a mai spus Staiculescu.
Conform Codului Penal, in situatii de vatamare corporala, se poate depune plangere penala impotriva celui care nu si-a indepartat zapada de pe acoperis.
Sursa: Pro TV
Etichete: timisoara, masini, instanta, avocat, zapada, distrugere,
Dată publicare:
21-02-2012 15:35