Surpriza de la frontiera: peste 500.000 de pachete de tigari contrafacute, descoperite intr-un TIR

03-10-2013 10:50


 Politistii de frontiera din Moravita au descoperit, intr-un TIR ce transporta, conform documentelor de insotire a marfii, tigari din Letonia, 550.000 de pachete de tigari susceptibile a fi contrafacute.

 Soferul, un cetatean lituanian de 44 de ani a prezentat documentele de insotire a marfii, care dovedeau ca in cabina automarfarului se aflau mai multe baxuri cu tigari transportate din Letonia, pentru o firma din Republica Moldova cu sediul in Serbia.

Politistii de frontiera au avut suspiciuni cand au vazut actele si, impreuna cu inspectorii vamali au facut un control amanuntit in cabina TIR-ului.

Au descoperit astfel mai multe cutii de carton care contineau 1.100 de baxuri de tigari (550.000 de pachete de tigari), susceptibile a fi contrafacute. Pe acestea nu existau inscrisuri specifice produselor de marca sau insemne de producator. Verificarile amanuntite au confirmat si ca documentele pe care soferul le-a prezentat erau false.

Barbatul de origine lituaniana a declarat ca nu stia de faptul ca actele sunt false si ca marfa, in valoare de peste 6.500.000 de lei este contrafacuta.

Politistii de frontiera din cadrul si inspectorii vamali continua cercetarile pentru stabilirea autenticitatii produselor mentionate si identificarea persoanelor implicate.

Intreaga marfa a fost confiscata, iar cetateanul lituanian va fi cercetat pentru folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate.

VIDEO PROTVPLUS.RO