Studentii de la arhitectura vor realiza un plan de reamenajare al cailor de acces din Timisoara

31-01-2013 15:13


studenti sibiu

Portile de intrare in Timisoara vor capata o alta fata in urmatoarele luni. Studentii de la Facultatea de Arhitectura a Politehnicii vor avea misiunea sa elaboreze un plan de infrumusetare a cailor de acces.

Persoanele care aleg sa treaca prin Timisoara, vor fi intampinate de imagini cu principalele branduri din oras, cu informatii despre premierele care au avut loc in Timisoara si cu ce obiective turistice au de vizitat. Este vorba de un proiect pe care municipalitatea vrea sa il demareze impreuna cu studentii de la Facultatea de Arhitectura a Politehnicii si care are ca scop, reamenajarea tuturor cailor de acces in oras.


Nici proiectele existente deja nu vor fi neglijate. In anii trecuti, un alt grup de studenti a gandit un asemenea proiect, insa nu a fost luat in discutie de oficialitatile locale Astfel ca, timisorenii care au mai creat pana acum un astfel de plan, se pot inscrie in „cursa” pentru infrumusetarea intrarilor in oras.


„Vom lansa un concurs de proiecte in randul studentilor pentru ca intrarile in oras sa aiba alta fata. Vom promova si brandurile existente aici, insa nu avem in vedere aspecte comerciale. Asta se intampla peste tot, este o actiune simultana de sustinere a brandurilor care au o notorietate in acel loc si astept ca si brandurile, la randul lor, sa fie mai implicate in problemele orasului”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Aceasta solutie, ca studentii sa se ocupe de imaginea intrarilor in oras, a fost aleasa de administratia locala pentru ca e una putin costisitoare. Momentan, nu exista o suma de bani alocata pentru acest concurs, insa aceasta va fi stabilita odata cu finalizarea proiectelor de catre studenti. Totusi, daca tinerii vor avea o imaginatie foarte bogata, iar ideile lor vor fi costisitoare, caile de acces in oras vor fi reabilitate, pe rand.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO