Dosarul primarilor Timişoarei. Nicolae Robu a primit vestea în Dubai

Ultima actualizare: 30-12-2019 19:26

DNA a finalizat dosarul într-unul dintre cele mai controversate scandaluri de corupţie de la Timişoara: vânzarea de case naţionalizate la preţuri derizorii.

Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu, actualul şi fostul primar al Timisioarei, vor fi judecaţi pentru abuz în serviciu. Sunt doar 2 din cei 9 inculpaţi trimişi în judecată de procurorii DNA pentru că împreună cu funcţionari de rang ai municipalităţii - viceprimar, secretar general sau jurişti - ar fi vândut ilegal case naţionalizate la preţuri derizorii unor chiriaşi sau pretinşi chiriaşi. Gaura în buget se ridică la câteva milioane de euro.

Nicolae Robu a primit vestea departe de casă, în Dubai.

Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara: "Sunt total nevinovat, n-am ştiut nimic despre subictul respectiv. Când ţi se pun în față acte la semnat şi sunt metri cubi de acte pe care trebuie să le semnezi mereu. Normal că te bazezi pe ceea ce spune prin semnătura aparatul de specialitate, doar pentru asta e plătit. E deranjant că îmi apare numele asociat cu un prejudiciu de zeci de milioane de euro."

Tot în vacanţă este şi fostul edil. Ca de fiecare dată, Gheorghe Ciuhandu susţine că nu a încălcat legea şi că toate actele de vânzare semnate de el aveau la bază girul juriştilor. Ori tocmai asta li se reproşează inculpaţilor, că au vândut case naţionalizate unor chiriaşi care nu aveau dreptul sau care au pus mâna pe imobile după intrarea în vigoare a celebrei legi 112.

Reporter: S-au vândut ilegal locuinţe la Timișoara?
Gheorghe Ciuhandu: Sigur că nu.

Când au demarat cercetările în acest dosar de corupţie, procurorii DNA estimau că aproape 1.000 de case au fost vândute fraudulos. Ancheta a scos la iveală, pe baza dovezilor, ca primăria a pierdut puţin peste 200 de imobile. Însă chiar şi aşa, prejudiciul estimat depășeșteste 9 milioane şi jumătate de euro, aşa că averile celor 9 inculpaţi rămân decoamdata sub sechestru.

Procesul va fi judecat de Tribunalul Timiş.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO