“Strada nu e casa lor”! Este sloganul DGASPC Timis pentru Ziua Internationala a Copiilor Strazii

20-03-2013 15:01


Copil

Maine, in toata lumea, este sarbatorita Ziua Internationala a Copiilor Strazii. Evenimentul va fi celebrat si la Timisoara, unde Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului va organiza mai multe actiuni sociale.

DGASPC Timis vrea sa atraga atentia asupra situatiei copiilor care traiesc in strada si care sunt victime ale cersetoriei. Pentru a face acest lucru, maine se vor desfasura mai multe actiuni unite sub sloganul “Strada nu e casa lor”.


Evenimentele vor incepe de la ora 10:00, la Adapostul de zi si de noapte pentru copiii strazii, atunci cand va fi organizat un atelier de creatie, cu tema “Prietenii copiilor strazii”. Aici, copiii vor confectiona lumanari si alte decoratiuni pentru casa. In incinta acestui adapost, va fi organizata o expozitie cu lucrari realizate de copiii care au trait pe strada. La final, toti copiii vor primi diplome de participare, iar apoi se vor aseza la o masa festiva.


Intre orele 14:00 si 18:00, in incinta Oficiului Postal Nr. 1, va fi amenajata o expozitie de fotografie cu tematica “Copiii strazii – ieri si azi. Povesti nerostite prin ochi de copil”.


Ultimul eveniment organizat cu ocazia acestei zile avea loc la… circ. Tinerii din cadrul Adapostului de zi si de noapte pentru copiii strazii merge la un spectacol pus in scena de Circul Aquatico Belluci.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO