Statia de epurare din Timisoara, plina cu deseuri aruncate de timisoreni. Ce se intampla cand ploua

30-08-2013 14:42


gunoaie, statie epurare

Timisoreni, atentie ce aruncati pe jos. Dupa fiecare ploaie mai puternica, apa pluviala aduce in statia de epurare a apei uzate, toate gunoaiele aruncate pe strada si in canalizare.

In urma ploii torentiale din urma cu doua zile, in statia de epurare a apelor uzate s-au strans aproximativ 15 metri cubi de deseuri. Si asta in numai doua ore.

Din cauza debitului mare de ape pluviale, in primele doua ore de la caderea ploii au fost transportate prin sistemul de canalizare catre statia de epurare, cantitati mari de deseuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip si pamant. Acestea sunt aruncate de catre cetateni in sistemul de canalizare al orasului, existand riscul blocarii acesteia si aparitiei inundatiilor pe anumite portiuni de drum sau la subsolul imobilelor”, au transmis reprezentantii regiei de apa, Aquatim.

Aceste deseuri au fost indepartate atat manual, cat si cu utilaje special de gunoaie.

Chiar daca reprezentantii Aquatim au transmis ca “procesul tehnologic de epurare a apelor uzate nu a fost afectat” din cauza deseurilor, canalizarea nu a mai facut fata in urma ploilor cazute, iar atat strazile cat si mai multe subsoluri din Timisoara au fost inundate.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO