Salvatorii de vieti au concurat intre ei in Competitia Nationala a Ambulantelor de la Timisoara

05-10-2012 16:39


simulare medici

 Peste 70 de cadre medicale concureaza zilele acestea, la Timisoara. Din fericire, nu este in pericol viata nimanui, ci este vorba despre Competitia Nationala a Ambulantelor.

 Medici, asistente si ambulantieri din 19 judete, au de trecut doua probe: cea de resuscitare cardio-respiratorie si cea de politraumatism. Ambele se desfasoara dupa un scenariu foarte bine pus la punct de organizatori.

Pentru efectuarea interventiilor, concurentii au la dispozitie echipamente de simulare, conectate la un manechin. Contra cronometru, si in cel mai optim mod cu putinta, echipajele trebuie sa demonstreze ca pot salva potentialii pacienti.

Participantii au inceput de la primele ore ale diminetii, iar pe parcursul probelor, le-a fost strict interzis sa comunice, echipaj cu echipaj.

Bogdan si Sorin reprezinta judetul Arges. Contra cronometru, si in cel mai optim mod cu putinta, trebuie sa demonstreze ca pot salva potentialul pacient.

Ca la orice concurs, sunt emotii si speram ca vom trece si de aceste emotii”, a spus Bogdan Craciun, asistent medical din judetul Arges.
De la ora 7 de dimineata asteptam aici, si stam izolati, asteptam sa vedem cazul ce va fi”, spune emotionat si Sorin Grecu, ambulantier din Arges.

Cand au inceput insa proba, s-au straduit sa lase deoparte emotiile. Au avut de salvat un pacient de 76 de ani, care suferise un atac de cord.

A trebuit sa facem puntia venoasa, abordul venos si s-a reusit, manechinul fiind dotat cu asa ceva, a trebuit sa facem intubatia, urma sa fie transportat la spital pentru mai multe investigatii”, a povestit Bogdan dupa interventie.

Toti sunt surprinzator de pregatiti si motivati, nu ma asteptam. Maine vom avea proba de politrauma majora unde se va face departajarea intre echipaje”, a spus Leonida Iancu, sef serviciul de ambulanta Timis.

Dupa finalul probelor, festivitatea de premiere a castigatorilor va avea loc duminica.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO