Ripensia vrea sa faca surpriza cu Pandurii: "Ne pregatim de o luna pentru meciul acesta"

ripensia - echipa

Jucătorii Ripensiei au meciul vieţii cu vicecampioana României. Mijlocaşul Raul Briciu a prefaţat astfel partida de mâine: „Matulevicius nu se trezeşte la 7 să meargă la lucru, ca jumătate din echipa noastră”.

Ripensia Timişoara întâlneşte mâine, de la ora 16, pe stadionul „Dan Păltinişanu” echipa vicecampioană a României, Pandurii Târgu Jiu, în sferturile Cupei României.

Jucătorii echipei din liga a cincea văd acest joc ca pe o oportiunitate de a acumula experienţă, dar nu exclud varianta producerii unei surprize.

„Eu şi colegii mei suntem în faţa celui mai important joc din cariera noastră. Întâlnim vicecampioana României, care are un singur joc pierdut în acest sezon, joacă un fotbal combinativ, un fotbal plăcut ochiului, la fel ca şi noi. Sper să fie un meci disputat şi să câştige cea mai bună echipă. Ei pleacă cu prima şansă, indiferent cu ce echipă abordează această partidă. Colegii mei sunt foarte motivaţi, ne pregătim deja de o lună pentru meciul ăsta şi sper să mai aducem o bucurie în sufletele suporterilor, conducerii, familiilor şi tuturor celor care ne urmăresc. Sper să vină cât mai multă lume la stadion, unii probabil vin din curioziate, alţii pentru că ţin cu Ripensia, alţii vor să vadă un meci frumos. Chiar dacă se joacă la ora 16, sper să vină cât mai multă lume la meci. E clar că sunt diferenţe din punct de vedere fizic. Sigur că Matulevicius nu s-a trezit dimineaţa la ora şapte să meargă la lucru, la fel ca jumătate din echipa noastră. Printr-o dăruire şi o voinţă mai mare o să suplinim şi aceste carenţe pe care le avem în momentul de faţă”, a spus Raul Briciu, mijlocaşul ofensiv al echipei timişorene.

Briciu speră ca scenariul din meciul cu U Cluj să se repete, iar adversarii Ripensiei să fie surprinşi de forţa formaţiei din campionatul judeţean. „Depinde şi de atitudinea lor, poate că ei ne vor lua de sus şi noi o să reuşim să dăm gol, probabil că pe parcursul jocului ei îşi vor da seama că nu e chiar aşa şi vor veni peste noi. Sper să nu reuşească să ne dea gol. Dar eu cred că va fi un meci frumos, pentru că ambele echipe au un joc plăcut şi atunci golurile se înscriu”, a afirmat fotbalistul Ripensiei.

Citește și
meci Ripensia
Ripensia - U Cluj se joaca pe „Dan Paltinisanu”! Cat costa un bilet la reeditarea finalei din 1934
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Au tipărit 5.200 de bilete

Oamenii care conduc Ripensia încearcă să îi motiveze pe fotbalişti şi, în acelaşi timp, să ia presiunea de pe umerii lor, transmiţându-le că o înfrângere nu ar reprezenta un mare necaz pentru echipa timişoreană.

„E o mare oprtunitate pentru noi meciul de mâine, nu atât din perspectiva unei performanţe care ar fi cu adevărat deosebită, ci a acumulării unei experienţe, a parcurgerii unor etape care să ne ajute în a dezvolta această construcţie a Ripensiei. Aş vrea să citez un clasic în viaţă, Pep Guardiola, care spunea că un meci de fotbal se câştigă sau se pierde cu mult timp înainte de a începe. Având în minte această maximă, am încercat imediat după meciul cu U Cluj să luăm acele decizii care să ne ajute în aşa fel încât să ajungem la victorie. Bineînţeles că diferenţele sunt foarte mari, sorţii au hotărât să întâlnim vicecampioana României, care s-a întărit foarte mult în vară şi a făcut o performanţă deosebită prin accederea în grupele Europa League. Pentru noi, din punct de vedere sportiv, e un test, eu cred că e o experienţă care ne va folosi pe viitor, indiferent de deznodământ. Încercăm să construim o mentalitate de învingător. Nu ştiu dacă visăm imposibilul, dar ca să realizăm ceva trebuie mai întâi să visăm. Cu o astfel de mentalitate trebuie să intre şi jucătorii mâine pe teren. Nu va fi nicio problemă dacă nu ne vom califica, important e să câştigăm la capitolul atitudine, la experienţă, pentru că avem nevoie de astfel de meciuri oficiale care să stea la temelia a ceea ce construim. Încă sunt foarte multe lucruri de învăţat şi de construit la Ripensia”, a declarat preşedintele Ripensiei, Radu Ienovan.

În ceea ce priveşte publicul, şefii lui Ripi nu aşteaptă o afluenţă mare de fani, din cauza faptului că meciul este programat într-o zi de marţi, la ora 16.

„Am emis 5.200 de bilete. Ora nu este cea mai potrivită, dar noi trebuie să fim pregătiţi. Poate că şi vremea frumoasă îi va convinge pe oameni să se învoiască de la serviciu sau să-şi facă timp pentru un meci care e inedit”, a mai spus Ienovan.

Radu Suciu: „Nu vom abdica de la a încerca să jucăm fotbal”

Managerul echipei roş-galbene ştie că antrenorul Pandurilor, Cristi Pustai, va menaja mulţi jucători de bază mâine, însă chiar şi aşa se aşteaptă la un meci foarte dificil.

„Noi nu avem ce pierde. E o bucurie că am ajuns să jucăm cu campioana României, o echipă angrenată în grupele unei competiţii europene şi o echipă pe care eu, cel puţin, o apreciez foarte mult din punctul de vedere al jocului. Noi nu vom abdica de la a încerca să jucăm fotbal. Lotul lor este foarte valoros în ansamblul său, există suficienţi jucători de atac în special care pot face diferenţa, de aceea trebuie să fim foarte atenţi la modul în care îi vom contracara pe aceştia şi cum vom reuşi să ne impunem şi jocul nostru în anumite momente. Eu anticipez mâine un joc mult mai ofensiv al Pandurilor. Probabil că nu vor avea doi închizători, ci cu unul şi al doilea mijlocaş central va fi probabil mai ofensiv. Cu modestia pe care e normal să o avem în acest caz, noi încercăm să facem un fotbal asemănător cu al lor, adică un fotbal ofensiv, în care construcţia este un factor determinant. Noi o facem la un nivel, ei la un cu totul alt nivel”, a spus Radu Suciu.

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Ripensia – surpriza de proportii in Cupa Romaniei! Echipa din liga a cincea a eliminat-o pe U Cluj!
Ripensia – surpriza de proportii in Cupa Romaniei! Echipa din liga a cincea a eliminat-o pe U Cluj!

Timișorenii au învins “Șepcile roșii” cu 2-1 și s-au calificat în optimile de finală ale competiției. Nigerianul Anagor a marcat golul vieții, de la aproape 50 de metri.
 

Ripensia - U Cluj se joaca pe „Dan Paltinisanu”! Cat costa un bilet la reeditarea finalei din 1934
Ripensia - U Cluj se joaca pe „Dan Paltinisanu”! Cat costa un bilet la reeditarea finalei din 1934

 Timişorenii din liga a cincea joacă marţi, pentru prima dată de la reînfiinţare, împotriva unei echipe din primul eşalon.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.