Primul pas pentru realizarea skatepark-ului. Parcul Central a intrat in posesia Primariei Timisoara

28-06-2013 12:59


parcul central timisoara

 Reprezentantii Ministerului Invatamantului si cei de la Primaria Timisoara au ajuns la un acord in ceea ce priveste Parcul Central. O mare parte din suprafata parcului a ajuns in patrimoniul local, insa baza sportiva va ramane in posesia Ministerului.

 Astfel ca, in acest parc poate incepe constructia unui nou skatepark, insa renovarea bazei sportive, printre care se numara si bazinele Uszoda, va ramane in impas intrucat nu a intrat in administrarea primariei.

Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: “Cea mai mare parte a suprafetei a fost intabulata de Primaria Timisoara, insa terenurile de sport raman ale scolii sportive. In aceasta situatie, ii vom aborda pe doritori sa puna in opera skatepark-ul. (...) La baza sportiva trebuie investiti prea multi bani. E putin probabil ca in viitorul apropiat sa existe bani. Cred ca baza Uszoda trebuie sa treaca la primarie, iar daca primaria va gestiona cu precautie banul public, se va gasi o solutie”.

Parcul Central ar putea gazdui un skatepark. Iubitorii acestui sport, invitati sa isi spuna parerea

Pana in momentul de fata, doua firme s-au inscris in cursa pentru a obtine construirea skatepark-ului. Este vorba de o societate comerciala din Alba Iulia si alta din Cluj, iar in cazul in care la licitatie nu vor exista contestatii, lucrarile vor putea incepe in decursul acestui an. Acest skatepark va fi construit in apropierea tribunei de defilare din Parcul Central.

In urma cu cinci luni, mai multi timisoreni s-au mobilizat pe o retea de socializare pentru a salva Complexul Uszoda. Acestia au mers cu lanterne la cele doua bazine, “sa le vada cine trebuie”.

Mobilizare generala pentru salvarea unui bazin de inot devenit acum adapost pentru oamenii strazii

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO