Primavara aduce… astenia. Vezi cum te poti trata de starea de oboseala cauzata de acest sezon

08-03-2013 09:26


primavara

 Incalzirea vremii nu este o veste buna pentru toti timisorenii. Odata cu trecerea brusca de la temperaturi scazute la temperaturi ridicate, la multe persoane isi face efectul astenia de primavara.

 Astenia de primavara este o slabire brusca a organismului, care apare la inceputul primaverii, atunci cand vremea se incalzeste, iar temperaturile scazute raman doar… o amintire.

“Simptomele asteniei de primavara sunt stari de slabiciune, somnolenta, oboseala, te trezesti obosit dimineata pentru ca somnul este unul destul de agitat, de asemenea exista si lipsa poftei de mancare. Cauzele sunt multiple, de exemplu tulburarile meteorologice, dar cele mai multe cazuri de astenie de primavara sunt datorate si lipsei de calciu”, a declarat pentru StirileProTV.ro/Vest, Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infectioase “Victor Babes”, Timisoara.

Astenia de primavara se poate trata numai printr-o alimentatie sanatoasa, alcatuita din legume proaspete, verdeturi de sezon, salata verde, urzici si spanac, dar si fructe, in special cele cu continut bogat in vitamina C. De asemenea, in aceasta perioada medicii recomanda multa miscare ziua, iar seara sa mearga la culcare la o ora rezonabila.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO