Pacientii Spitalului Judetean din Timisoara, nevoiti sa cumpere halate medicilor. Care este motivul
La Spitalul judetean din Timisoara, rufele nu se spala in familie. Si nici macar in acelasi judet. Luna de luna, tone de lenjerie de pat si halate pleaca la peste 100 de kilometri distanta, sa fie curatate la o spalatorie din Resita.
Lucru curios, avand in vedere ca in Timisoara, exista suficiente spalatorii, care si-ar putea oferi serviciile, la tarife mai mici! Mai mult, pijamele bolnavilor, halatele medicilor, si cearceafurile din spital, sunt aruncate in saci de-a valma, desi un ordin al Ministerului Sanatatii interzice clar acest lucru.
Contractul, in valoare de peste 1 milion de euro, a fost incheiat in urma cu doi ani de fosta conducere a Spitalului Judetean. Asta dupa ce unitatea a intarziat sa plateasca datoriile pe care le avea fata de firma ce functiona chiar in spalatoria institutiei.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Gheorghe Noditi, fostul director al Spitalului Judetean din Timisoara: "Situatia a fost destul de critica. Initial am incercat in Timisoara sa gasim o solutie, dar problema era ca nu puteau face fata la volumul de rufe de spalat ale spitalului".
Curios insa cum in Timisoara, un oras cu aproape 400.000 de locuitori, spitalul nu a gasit o alta spalatorie, ci a ales o unitate tocmai la Resita, unde plateste mai mult: 4 lei pe kilogram, pentru cele 22 de tone de rufe murdare care pleaca lunar din spital.
Ciprian Bogdan, manager Spitalul Judetean Timisoara: "E un contract facut in 2011 pe 3 ani, nu am ce sa-i fac acelui contract. Nu pot sa il reziliez pentru ca as produce daune pentru spital”.
Problemele nu se opresc insa aici. De multe ori, rufele curate nu ajung la timp si acest lucru afecteaza programul blocului operator.
Ecaterina Cioban, asistenta sefa bloc operator: "Nu putem asigura materialele sterile din cursul unei zile. Se intampla sa nu mai primim inapoi ce predam”.
Astfel, pacientii sunt nevoiti sa cumpere, din banii lor, halate de unica folosinta pentru medici.
"Mi-a fost inmanata o lista de catre medicul care urmeaza sa-l opereze pentru a cumpara toate cele necesare”, a spus ruda unui pacient.
In scandalul "rufelor murdare" de la Spitalul din Timisoara s-au implicat si cei de la Consiliul Judetean care incearca sa gaseasca o solutie.
Sursa: Pro TV
Etichete: timisoara, spalatorie, reșița, rufe, Spitalul Judetean,
Dată publicare:
05-07-2013 09:21