O parcare noua pentru studentii de la Universitatea Politehnica va fi amenajata in Timisoara

14-12-2012 14:08


Parcare

 Universitatea Politehnica din Timisoara vrea sa construiasca o parcare cu doua niveluri langa baza sportiva pe care o detine pe strada Traian Lalescu. Lucrarile de amenajare vor incepe din toamna anului 2013.

 Conducerea universitatii a inceput demersurile pentru construirea unei parcari supraetajate, cu gradene. Daca va obtine toate aprobarile din partea Primariei Timisoara, noua parcare va fi amenajata chiar sub una dintre tribunele bazei sportive de pe strada Traian Lalescu. “Pe acea strada sunt foarte putine locuri de parcare, asa ca ne-am gandit ca sa creem unele noi. Contopirea uneia dintre tribune cu acea parcare ar aduce multe locuri in plus pentru masini”, a declarat rectorul Universitatii Politehnice din Timisoara, Viorel Serban.

In total vor fi 215 locuri special amenajate pentru masini, pe o suprafata de 7.000 de metri patrati. Valoare investitiei depaseste 1.4 milioane de euro.

De cativa ani, zona de pe strada Traian Lalescu e supusa unei reamenajari totale. Am construit o biblioteca, baza sportiva, iar acum incercam sa inmultim numarul locurilor pentru masini. Suntem la faza de studiu, incercam sa gasim cea mai buna varianta posibilia pentru acea parcare. Estimam ca lucrarile vor incepe in toamna anului 2013 si incercam sa atragem cat mai multi investitori”, a declarat prorectorul Dan Daniel.

Cele 215 locuri de parcare sunt destinate profesorilor si studentilor de la Universitatea Politehnica, dar nici ceilalti timisoreni nu lasati deoparte. “Accesul in parcare va fi unul controlat, nu stim inca ce preturi vom pune. Totusi am facut unele studii si am stabilit ca 70% din capacitate va fi ocupat de profesori si student, iar in restul de 30% se va permite accesul si celor care nu sunt din universitatea noastra”, a incheiat prorectorul Dan Daniel.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO