Minori obligati de doi adulti sa fure haine din magazinele dintr-un centru comercial din Timisoara

01-02-2013 09:38


 Timp de cateva luni de zile, doi minori au furat dintr-un centru comercial din Timisoara, tot ce au putut. Este vorba despre o fata de 13 ani si un baiat de 15 ani, care au fost racolati de doi adulti, care ii obligau sa fure din magazine.

 In doar cateva luni, au dat zeci de locituri. Au furat de toate, de la imbracaminte, la incaltaminte, accesorii si chiar lenjerie.

Cum numarul furturilor savarsite de acestia crestea de la o zi la alta, patronii magazinelor au sesizat autoritatile. Oamenii legii au reusit sa-i prinda in scurt timp, identificandu-i de pe camerele de supraveghere amplasate in centrul comercial.

Cei doi adulti, o femeie de 36 de ani si un barbatul de 22 de ani, au profitat de naivitatea minorilor si de faptul ca acestia proveneau din familii dezorganizate.

I-au amenintat si le-au promis o parte din castig daca fura pentru ei. Oamenii erau foarte bine organizati. Femeia intra de obicei prima. Alegea diverse obiecte de imbracaminte si se indreptau apoi impreuna spre cabina de proba. Pustiul si barbatul aveau grija doar sa fie prin preajma. In cabina, cu ajutorul aparat special, femeia desfacea si indeparta dispozitivul anti-furt.

Articolele furate erau apoi ascunse pe sub hainele fetei care iesea linistita din magazin si le dadea rapid mai departe baiatului sau barbatului. Femeia abandona in cabina sistemul de siguranta si iesea si ea. Daca vreun paznic se uita mai insistent la pustoaica, femeia si barbatul incercau sa-i distraga rapid atentia cerand tot felul de informatii legate de marfurile expuse.

In acest fel, au reusit sa dea peste 20 de lovituri, spun anchetatorii. La perchezitiile facute la cei doi adulti acasa, politistii au gasit multe dintre articolele sustrase din centrul comerical, dar si mecanismul cu ajutorul caruia indepartau antifurtul.

Copiii au povestit ca primeau sume mici de bani, iar daca refuzau sa participe la furturi erau amenintati. Adeseori, spun ei, erau sunati in timp ce erau la scoala si li se cerea sa lase cursurile si sa vina in centrul comercial. Se foloseau de ei mai ales pentru ca, minori fiind, daca erau prinsi asupra faptului, nu pateau mare lucru. Femeia si barbatul sunt cercetati acum pentru trafic de minori.

VIDEO PROTVPLUS.RO