Lucrarile pentru reabilitarea cartierului istoric Cetate, intarziate. Care este motivul

04-06-2013 13:10


Piata Unirii Timisoara

 “Sfarsitul lui mai, cel tarziu inceputul lunii iunie”. Acestea erau previziunile edililor, in urma cu doua luni, pentru inceperea lucrarilor de reabilitare a cartierului istoric Cetate din Timisoara. Aceste termen a fost insa amanat.

 S-a intamplat acest lucru pentru ca licitatia de contractare a lucrarilor merge in pasi de melc. Una dintre firmele inscrise la licitatie a depus o contestatie si lucrurile s-au impotmolit. Acum se asteapta verdictul Comisiei de Solutionare a Contestatiilor, care va stabili daca solicitarea firmei este intemeiata sau nu.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Toate aceste contestatii, in tot acest timp se consuma din durata de implementare a proiectului. Si asa implementarea a fost redusa de la 36 de luni, la 24, alte sase luni de la semnarea contractului s-au scurs deja… Deocamdata nu pun in pericol proiectele, insa atunci cand a fost stabilita perioada am luat in calcul timpii morti pentru vreme nefavorabila, nu pentru contestatii”.

Valoarea totala a proiectului de reabilitare a cartierului Cetate este de 70 de milioane de lei, bani proveniti in mare parte din fonduri europene. Contributia primariei de la bugetul local este de 2 %. Intreg proiectul trebuie implementat pana la inceputul anului 2015.

In urma finalizarii acestuia, vor fi reabilitate complet strazile Lucian Blaga, Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri, Florimund Mercy, Eugeniu de Savoya, Francesco Grisselini, Fara Nume 2, Radu Negru, General Praporgescu si Enrico Carusso. De asemenea, in santier vor mai intra si pietele Sfantul Gheorghe, Libertatii, Tarcului si Unirii. Aceste zone vor fi pavate cu piatra cubica, se va lucra la pavimente si mobilier urban. De asemenea, unde este cazul, se va reface alimentarea cu apa, gaz si se va lucra la canalizare.
In momentul de fata nu se stie noul termen de incepere a lucrarilor.

Licitatia s-a impotmolit si in cazul proiectului pentru reabilitarea malurilor Begai. Chiar in ultimul moment, una dintre firmele participante a depus o contestatie.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO