Intre vis si realitate. Iata proiectele care ar putea transforma Timisoara in urmatorii ani

08-01-2013 16:16


opera timisoara

 Alesii locali s-au intalnit astazi cu cei care ne vor reprezenta in Parlamentul Romaniei, in urmatorii patru ani. Ei au discutat despre proiectele care vor avea prioritate pentru oras in mandatul parlamentarilor si care asteapta sa fie pornite.

 Cel mai ambitios proiect al administratiei locale este centura rutiera a Timisoarei, care ar trebui sa se consume in doua directii. Prima este o varianta de ocolire a orasului care va uni DN 69, DN 6, DN 59 A cu Drumul Judetean 591. A doua varianta de ocolire a orasului, porneste de la podul peste canalul Bega, de pe Centura Vest si se va termina acolo unde incepe centura de Nord a orasului. Din nefericire, aceasta poveste frumoasa este doar la stadiul de studiu de fezabilitate. Nu exista deocamdata finantare pentru proiect.

Construirea Corpului B al Spitalului de Copii “Louis Turcanu este de asemenea pe lista prioritatilor. Valoarea totala a constructiei este estimata la opt milioane de euro, dintre care sase milioane vin din partea Guvernului, iar celelalte doua milioane de la bugetul local.

Si reabilitarea Garii de Nord din oras a fost adusa in discutie de catre administratia locala. Totusi, chiar daca vor fi obtinuti banii necesari reabilitarii, proiectul ar avea mari probleme in a fi pus in aplicare. In momentul de fata, compania feroviara este in litigiu cu o firma israeliana care a inceput lucrari de reabilitare in 2005 si nu le-a mai finalizat.

In total au fost in discutie 15 proiecte. Iata si celelalte prioritatil ale Timisoarei pentru urmatorii patru ani:

- Finalizarea constructiei spitalului de pe Calea Torontalului, Institutul Regional de Oncologie Timisoara 

- Realizarea unui campus scolar pe strada Oituz pentru Liceul Lenau

- Constructia bazinului de inot olimpic de pe bulevardul Iosif Bulbuca

- Realizarea unui nou racord mai rapid la autostrada Arad-Timisoara

- Finantare pentru Regionala CFR pentru pasajele Circumvalatiunii/Jiul si Popa Sapca pentru a se realiza lucrarile CF in corelare cu cele rutiere finantate de la bugetul local

- Un program national de finantare pentru reabilitarea cladirilor istorice, indiferent de proprietar

- Constructia unui nou penitenciar in afara orasului pentru a-l muta pe cel existent

- Constructia Salii polivalente cu 14.000 de locuri (pentru gazduirea Campionatului European de Baschet Feminin in 2015)

- Reabilitarea Sinagogii Cetate.

- O noua legislatie pentru combaterea cersetoriei si vagabondajului

- Program national de finantare pentru reabilitarea cladirilor publice

- Descentralizare autentica prin transferul proprietatilor din teritoriu ale ministerelor la administratiile publice locale si desfiintarea structurilor centralizate de gestiune a lor.

 

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO