Iancu cere despagubiri de un milion de euro suporterilor alb-violeti! "E Zambon 2"

25-10-2013 09:14


marian iancu

 Organizaţia Suporterilor Timişoreni Druckeria a postat un comunicat în care sunt dezvăluite pretenţiile lui Marian Iancu în litigiul pe care intenţionează să îl aibă cu ASU Politehnica la TAS.

 Omul care a patronat clubul Poli Timişoara din 2005 până în 2012, ducând echipa în cupele europene şi, în cele din urmă, afară din orice competiţie şi aproape de faliment, vrea să facă bani de pe urma echipei pe care a lăsat-o să moară în vara anului trecut.

Iancu susţine că ASU Politehnica, echipa din liga a patra, nu are voie să poarte numele Politehnica şi culorile alb-violet şi cere despăgubiri de 938.000 de euro. Culmea, ASU Politehnica este secţia sportivă a Universităţii Politehnica, iar această echipă de fotbal activează de un deceniu sub acest nume în ligile judeţene, astfel că intenţia lui Iancu este să interzică unei instituţii înfiinţate în 1920 să îşi folosească propriul nume!

Această formă incipientă a unui proces la TAS denotă faptul că Iancu vrea să se răzbune pe suporteri, care l-au înjurat în urmă cu doi ani, când nu făcea nimic pentru a salva clubul, ci aştepta ca autorităţile locale să-i plătească datoriile. În plus, se vede tot mai clar simpatia lui Iancu pentru ACS Poli (fosta AC Recaş), care ar avea de câştigat la capitolul popularitate de pe urma dispariţiei lui ASU Politehnica din peisajul fotbalistic timişorean.

Iată, mai jos, comunicatul postat de Druckeria, în care sunt expuse argumentele pentru care suporterii cred că acest război cu Iancu poate fi câştigat:

"Aşa cum a fost anunţat în conferinţa de presă de ieri, 23 octombrie a.c., societatea comercială Politehnica Timişoara SA (Marian Iancu) a depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) o cerere de arbitraj referitoare la interzicerea folosirea denumirii Politehnica Timişoara şi a culorilor alb-violet de către clubul de fotbal ASU Politehnica Timişoara (Liga a IV-a Timiş).

Potrivit cererii de arbitraj depuse la TAS, SC Politehnica Timişoara SA solicită forului european de arbitraj sportiv emiterea unei decizii în baza căreia ASU Politehnica Timişoara să fie obligată să îşi modifice denumirea, astfel încât noua denumire să nu se confunde cu cea folosită de SC Politehnica Timişoara SA, ASFC Politehnica Timişoara (asociaţia membrilor fondatori, preşedinte Viorel Boiţ) sau ACS/ASC Politehnica Timişoara (?). De asemenea se solicită plata unor daune în cuantum de 938.000 euro. În susţinerea cererii au fost depuse documente, traduceri ale articolelor apărute în presa sportivă locală şi naţională referitoare la meciurile disputate de ASU Politehnica Timişoara, precum şi fotografii şi înregistrări video care să ateste faptul că echipa ASU Politehnica Timişoara a evoluat în sezoanele 2012/2013 şi 2013/2014 în echipamentul alb-violet şi sub această denumire. Pentru moment, legat de această situaţie dorim să facem câteva precizări, urmând ca procedura să urmeze calea legală, cu respectarea termenelor impuse de către TAS:

1. ASU Politehnica Timişoara nu are personalitate juridică, ci este constituită ca secţie sportivă a Universităţii Politehnice din Timişoara (UPT); prin urmare acţiunea introdusă pe rolul TAS de către SC Politehnica Timişoara SA (Marian Iancu) este o acţiune îndreptată către Universitatea Politehnica din Timişoara, încercând interzicerea folosirii denumirii de Politehnica Timişoara de către Universitate, într-o ramură a activitate a acesteia;
2. SC Politehnica Timişoara SA nu reprezintă vreo structură sportivă afiliată nici unei competiţii interne sau internaţionale, deci pe cale de consecinţă nu are calitatea necesară pentru a adresa cereri Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne; de asemenea, rezolvarea oricărui litigiu sportiv, de orice natură, trebuie să se facă mai întâi folosind comisiile forurilor interne. Mai mult, potrivit hotărârii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 8 iulie 2011, Marian Iancu (reprezentantul legal al SC Politehnica Timişoara SA) a fost declarat „persona non-grata”, neavând dreptul de a se adresa forurilor fotbalistice interne şi de a face sesizări acestora.
3. Menţionăm că argumentele folosite de către Marian Iancu în această chestiune şi motivele de atac sunt exact aceleaşi folosite de către Claudio Zambon în procesul de lungă durată purtat cu sus-numitul Iancu; acest fapt ne întăreşte convingerea şi oferă argumente solide în sprijinul afirmaţiei conform căreia Marian Iancu este, într-adevăr, Zambon II, aşa cum suporterii timişoreni au atras atenţia în repetate rânduri.
Vă asigurăm pe toţi că lupta de abia acum începe. Suntem puternici, mult mai puternici decât ar putea crede Marian Iancu şi suntem pregătiţi să facem orice pentru ca acest personaj al fotbalului românesc să nu îşi poată permite să îngroape pentru a doua oară Politehnica Timişoara!
Uniţi vom învinge!

Asociaţia Suporterilor Timişoreni <<Druckeria>> ".

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO