Hackerul "TinKode", care a atacat serverele de la NASA si Pentagon, “jelit” pe Internet
Pe un forum online de discuţii au apărut şi primele reacţii, după ce studentul cunoscut pe Internet sub numele TinKode a fost dus la Bucureşti, pentru a fi audiat.
“Odată cu tine se duce speranţa noastră, rămâi cu bine, o să te purtăm mereu în inimă!”, “Timpul s-a oprit pentru a protesta plecarea dintre noi a geniului care a fost Razvan”, “Păcat , mare om, mare caracter”, au scris în această după-amiază câţiva utilizatori rstcenter.com, pe ceea ce au numit “threadul plângerii”.
Pe propriul site, TinKode se autodefineşte ca fiind leneş, dar isteţ. Potrivit wikipedia.org, în spatele numelui TinKode se află un consultant în securitatea informaţiilor, cunoscut pentru că ar fi accesat fără drept sistemele mai multor organizaţii. Acesta pretinde că abilităţile sale de hacker sunt rezultatul curiozităţii şi ambiţiei extreme. Palmaresul său ar cuprinde spargerea site-ului Royal Navy, trecerea de securitatea serverelor NASA şi accesul la informatii de pe computere care aparţin Agenţiei Spaţiale Europene.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De asemenea, TinKode ar fi găsit vulnerabilităţi în sistemele Youtube şi Google. Într-un interviu pentru networkworld.com, TinKode susţine că îşi face publice acţiunile pentru că astfel companiile îşi rezolvă vulnerabilităţile mai repede.
În acelaşi interviu, tânărul îşi argumentează faptele spunând că găsirea problemelor de securitate reprezintă, pentru el, un hobby şi adaugă că dacă cineva vrea să îl angajeze, poate discuta acest aspect.
Potrivit DIICOT, tânărul ar fi lansat atacuri informatice şi ar fi accesat fără drept mai multe servere aparţinând armatei Statelor Unite ale Americii, în scopul obţinerii de date confidenţiale, pe care le-ar fi copiat şi transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic. El a fost ridicat de DIICOT de la Timişoara şi dus la audieri la Bucureşti.