Un hacker roman a spart site-ul Agentiei Spatiale Europene

Ultima actualizare: 22-06-2012 10:19
Internet

Site-ul de internet a Agentiei Spatiale Europene a fost spart de un hacker roman, care a publicat pe blogul sau o lista de conturi FTP, alaturi de adresele de email si parolele administratorilor si editorilor.

Potrivit news.softpedia.com, hackerul roman, faimos in breasla sa, se foloseste pe internet de pseudonimul TinKode. Acesta nu a facut publica metoda prin care a reusit sa intre in conturile administratorilor site-ului Agentiei Spatiale Europene.

Romanul a publicat si o lista de utilizatori ai bazei de date a site-ului si a anuntat ca le-a trimis celor de la ESA un email in care ii anunta cu privire la actiunile sale.

Hackerul este cunoscut pentru ca a expus diverse vulnerabilitati ale unor site-uri de la companii importante, ultima sa isprava fiind spargerea bazei de date de la MySQL. Iar printre „victimele” mai vechi se numara site-urile companiei Sun Microsystems (acum Oracle), Royal Navy, U.S. Army si Kaspersky. In plus, Agentia Spatiala Europeana nu este prima vizata pe acest domeniu. TinKode a spart mai multe site-uri ale NASA in trecut.

Reprezentantii Agentiei Spatiale Europene au dezvaluit ca hackerul a spart site-ul cu ocazia aniversarii evenimentelor din 17 aprilie 1970, atunci cand misiunea Apollo 13 s-a intors in siguranta pe Pamant, dupa ce a ratat aterizarea pe Luna. TinKode a facut publice 13 conturi FTP, cu alte cuvinte, numarul misiunii.

Cititi si:

Cum schimba centrala de la Fukushima culorile masinilor din Romania

Trupul unui extraterestru, gasit in Siberia langa un OZN. VIDEO

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO