Site-ul Marinei Regale Britanice, spart de un hacker roman. Cum a reusit

Ultima actualizare: 02-10-2012 08:50
Site-ul Royal Navy spart de un hacker roman

Portalul celebrei Marine Militare Regale, Royal Navy, a fost o prada usoara pentru un "pirat al internetului". A fost spart de un roman cunoscut sub numele de TinKode, potrivit BBC News.

Hackerul a obtinut acces in site pe 5 noiembrie, folosind o metoda obisnuita de atac: injectia SQL.

Injectia directa prin comanda SQL este o tehnica prin care atacatorul modifica mai multe comenzi SQL pentru a scoate la iveala parolele sau numele utilizatorilor, sau chiar pentru a executa comenzi periculoase la nivel de sistem. 

Hackerul TinKode a publicat apoi detalii despre informatiile pe care le-a descoperit, inclusiv mai multe nume si parole ale administratorilor de site.

Un purtator de cuvant al Marinei Regale a confirmat atacul informatic si a declarat ca "nu au fost pagube dar site-ul a fost suspendat temporar, pana cand echipele de sucuritate vor termina de investigat cazul."

Cat despre romanul TinKode, prima data si-a anuntat atacul pe contul de Twitter, dupa care si-a postat un link ce ducea catre o pagina de internet unde erau postate informatiile pe care le-a "gasit" pe portalul Royal Navy.

De fapt Tinkode este un hacker "harnic", pentru ca a spart nu mai putin de 52 de site-uri ale unor institutii publice din SUA si Marea Britanie, precum si a unor companii private sau site-uri pentru adulti, in ultimul an. Cate unul pe saptamana, daca am face o medie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO