Declaratia romanului de 20 de ani care a atacat serverele armatei SUA, NASA si Pentagonului
"Cand stapanesti respectul si diciplina de sine, atunci vei detine adevarata putere!" Iata filosofia de viata a celui mai vestit hacker de pe planeta, un tanar roman.
El a spart serverele de la NASA, Pentagon si pe cele ale Armatei Americane. Baiatul, care are doar 20 de ani, a fost retinut in zori de procurorii DIICOT, dupa exact doi ani de la prima lovitura.
De atunci, anchetatorii romani si americani tot incearca sa-i dea de urma, mai ales ca a scos la vanzare pe internet si softul prin intermediul caruia a facut ravagii in lumea virtuala. Pentru toate acestea ar putea sta 15 ani in inchisoare.
Se numeste Razvan Manole Cernacianu. Dar nu numele din buletin i-a atras faima, ci porecla folosita de el pe internet. Isi spune Tinkcode si ar fi reusit, spun procurorii, sa sparga paginile si serverele NASA, ale Pentagonului si ale armatei americane. Este asadar un hacker roman in plina glorie.
Tanarul se prezinta singur pe o pagina de socializare: "In viata de zi cu zi sunt o persoana normala care isi petrece foarte putin timp pe internet. Tot ce am realizat pana in acest moment a fost doar pentru a-mi hrani hobby-ul si sub nici o forma pentru a-mi gasi un loc de munca cum majoritatea cred, mai ales cei care ma iubesc negativ"
A facut chiar mai mult. Ar fi intrat in bazele de date ale Departamentului de Aparare de la Pentagon, dupa ce a creat un program pe care l-a denumit "Trinity Bomb". Dupa care ar fi scos la vanzare informatiile gasite doar pentru 150 de euro. Ca sa demonstreze veridicitatea datelor, tanarul a postat si un film din care aflam pas cu pas cum si-a asezat la picioare cea mai mare putere a lumii.
Anchetatorii romani si cei de la FBI l-au urmarit luni in sir pe Razvan. Au aflat ca este student in primul an la matematica-informatica la Universitatea de Vest din Timisoara. Profesorii lui Razvan au fost uimiti cand i-au aflat povestea.
Ofiterii au fost si acasa la Razvan. Tanarul era o prezenta discreta, in bloc.
Pe viitor depinde doar de Tinkcode cum isi va juca asul din maneca. S-ar putea dovedi un castig pentru orice companie de stat sau privata care are date de protejat.
De altfel, Razvan a fost premiat de cei de la Google anul trecut pentru ca le-a aratat ce brese de securitate au. Numele lui este pe lista „Google Security Hall of Fame".