Gustul romanesc vine online. Cozonaci, vin sau “Pacalici” se vand pe net celor plecati din tara

Ultima actualizare: 27-05-2012 13:32

Romanii ajunsi printre straini pot aduce in vietile lor o bucata din tara in care s-au nascut. Un barbat din Timisoara, care a stat el insusi departe de casa le vinde produse romanesti.

De la cozonaci, pana la vin si haine traditionale, care sa le aline dorul de casa. A urmat modelul si un roman ajuns in Spania. Amandoi au clienti din toata lumea. Nostalgic, Ovidiu Shandor a cautat la un moment dat jocurile care i-au bucurat copilaria. Dar "Tzara lui Piticot", "Nu te supara, frate" sau "Pacalici" nu puteau fi gasite decat in amintirile lui. Asa i-a venit ideea de a pune pe picioare o afacere speciala.

"Incercam sa oferim romanilor din strainatate si numai lor si acea parte pozitiva si frumoasa despre Romania. Produsele pe care fiecare si le aminteste de acasa sau de la bunica, cum ar fi traditionala zacusca sau gogosarii romanesti", a spus Ovidiu Sandor, om de afaceri.

Zacusca, muraturile, cozonacii, eugeniile si ciocolata cu rom ajung in cosul de cumparaturi al romanilor din America, Germania, Belgia sau chiar in Dubai. Doamna Elyane, de pilda, a descoperit magazinul virtual romanesc si comanda produse care-i amintesc de tara.

"Cred ca site-ul si ideea respectiva au fost foarte bine gandite sa fie si cu nostalgia de acasa", a spus Elyane Paraiac, clienta din strainatate

O afacere asemanatoare a pus pe picioare si Lucian Blaga, un roman stabilit in Spania. Si are clienti pana-n Franta si Portugalia.

"Mancarea din Spania nu e extraordinara pentru noi, are un gust ciudat. Mai mult carnuri seci si noi folosim foarte multe condimente si de asta nu e pe gustul nostru. Noi vindem catre magazine si magazinele catre populatie", a spus Lucian Blaga.

Cifra de afaceri a magazinelor virtuale dedicate specialitatilor romanesti se ridica lunar la cateva sute de mii de euro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO