Gradina Zoologica din Timisoara are un nou membru: Otto, un tapir de 11 luni

Ultima actualizare: 31-08-2012 10:32

 Otto a venit de la Gradina Zoologica din Szeged. Tapirul a fost luat de langa mama lui si va avea nevoie de o perioada de carantina pana se va obisnui cu lipsa familiei lui si cu noul habitat.

 “Face parte dintr-o specie de animale protejate. A fost o dorinta personala, m-am indragostit de acest animal. Acum trei ani au avut un puiut, cand l-am vazut era atat de dragalas incat mi-a fost foarte greu sa plec fara el. Ne-au promis atunci ca imediat ce vor avea ocazia o sa ne dea un animal dar cu conditia sa indeplinim toate normele privind protectia si habitatul in care se va regasi. Otto este foarte bland si iubeste oamenii”, a spus Adrian Bere, seful Serviciului Avize Mediu Urban din cadrul Primariei Timisoara.

Habitatul lui Otto trebuie sa fie cat mai apropiat de habitatul sau natural, astfel ca pentru el, la Gradina Zoologica din Timisoara a fost amenajat si un luciu de apa. Asta pentru animalul are membrane la picioare si este un foarte bun inotator si scufundator.

Tapirul este un animal exotic, adus din America de Sud, din padurile amazoniene. Nasul lui seamana cu o trompa si poate fi folosit pentru a apuca ramurile si pentru a rupe frunzele cu care se hraneste, intrucat este un animal ierbivor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO