Doua nume noi la Festivalul JazzTM: Filarmonica Banatul si Bega Blues Band

Ultima actualizare: 15-06-2013 07:00
jazz tm

A ramas mai putin de o luna pana la festivalul JazzTM. Programul pentru cele trei zile de festival, insa reprezentantii primariei au anuntat ca evenimentul va avea si o avanpremiera.

O formatie alcatuita din artisti de la Filarmonica Banatul si grupul Bega Blues Band vor deschide festivalul in ziua de 4 iulie, de la ora 21:00.

Grupul filarmonicii va pregati un spectacol alcatuit din prelucrari de jazz, blues si selectii din piese celebre. Formatia a devenit cunoscuta pentru concertele in spatii neconventionale, precum cele de la Pestera Romanesti, pe malul canalului Bega, pe pista Aeroportului “Traian Vuia”, precum si pe un santier. In deschiderea spectacolului pregatit de Filarmonica Banatul, formatia Bega Blues Band va sustine un recital cu piese de blues, jazz si rock. Aceasta este cea mai longeviva trupa de blues din Timisoara si este un brand autentic al orasului.

In acest an punem piatra de temelie a ceea ce poate fi unul din cele mai importante evenimente culturale din aceasta parte a Europei, parte a efortului de a obtine titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. Importanta artistilor care vor urca pe scena festivalului JAZZ TM, promovarea pe care o vom realiza national si internaţional sunt premizele unui astfel de obiectiv ambitios”, a transmis Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

La Festivalul JAZZ TM vor concerta: Richard Bona, un virtuoz al basului electric (5 iulie 21.30), Kurt Elling, unul dintre cei mai importanti vocalisti de jazz (6 iulie) 21:30, David Murray Infinity Quartet featuring Macy Gray (7 iulie) 21:30, saxofonistul Ilhan Ersahin alaturi de trupa Istanbul Sessions (7 iulie) 20:15, tobosarul Manu Delago si proiectul Handmade (6 iulie) 20:15, Hidden Orchestra din Edinburgh, Scotia (5 iulie) 20:15.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO