Primaria din Sacosu Turcesc, luata cu asalt. Drumul care leaga Buziasul de Timisoara a fost blocat

21-03-2013 12:17


Localnicii din comuna Sacosul Turcesc se plang ca, de fiecare data cand trebuie sa ajunga la drumul national, calatoria lor este de cosmar. Drumul de opt kilometri este aproape impracticabil si plin de gropi cu o adancime de aproape o jumatate de metru.

Cand ploua si cand e vreme rea, drumul de pamant se transforma intr-o cursa cu obstacole care distruge orice masina care trece pe acolo. Desi primarul este deja la al 3-lea mandat, promisiunile lui de a repara drumul au fost desarte. Nici pana acum, drumul nu a fost asfaltat.

La primele ore ale diminetii, oamenii au mers la primarie. In sediu insa, nu erau decat cativa functionari care nu puteau sa le rezolve problemele. Cand si-au dat seama ca nu pot vorbi cu primarul, satenii au facut o coloana de masini si au blocat drumul care leaga Timisoara de Buzias.


Imediat, la fata locului au ajuns mai multe echipaje de politie si jandarmi, care nu au reusit sa-i mute pe oameni din loc.


In jurul orei 11:00, satenii au deblocat drumul pentru a permite unui medic sa ajunga la 30 de copii bolnavi de diabet.


Dupa o jumatate de ora, locuitorii au format un lant uman de-a curmezisul si au amenintat ca nu se vor da la o parte decat atunci cand primarul le va promite ca le rezolva problema.


Dupa cateva zeci de minute, locuitorii din comuna Sacosu Turcesc au eliberat din nou drumul, insa ei spun ca il vor bloca inca o data daca autoritatile judetene nu vin sa discute cu ei.


"Intr-adevar drumul este impracticabil, o sa gasim o solutie sa-l facem. Nu stiu de ce nu s-a facut pana acum ca era de datoria primarului", a declarat prefectul de Timis, Eugen Dogariu.

Deocamdata, oamenii au renuntat la protest, dar spun ca, daca drumul nu se va repara curand, nu vor ezita sa iasa din nou in strada.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO