De vineri intra in functiune Timpark. Vezi pretul abonamentelor, in functie de zona de tarifare

Ultima actualizare: 15-03-2013 00:16
timpark, indicator

Din 15 martie, in Timisoara va functiona un nou sistem de parcare. In aceste zile se fac ultimele pregatiri pentru ca acesta sa functioneze cum trebuie, astfel ca ADP a stabilit deja pretul abonamentelor, iar indicatoarele cu Timpark sunt deja montate.

Una dintre cele mai importante modificari cu care a venit noul sistem de parcare este faptul ca Timisoara a fost impartita in trei zone tarifare: Zona Rosie, Zona Galbena si Zona Albastra. Reprezentantii administratiei locale au stabilit pretul abonamentelor pentru fiecare dintre cele trei zone.


Astfel ca, un abonament in Zona Rosie, care include parcarile de pe strazile centrale ale orasului, costa 34,23 de lei pe luna. Pentru trei luni, pretul unui astfel de abonament este de 98,28 de lei, iar unul anual costa 357,84 de lei.


Pentru Zona Galbena, cea care cuprinde strazile mediene din oras, un abonament pe o luna costa 27,93 de lei, iar pe trei luni, acesta valoreaza 80,01 lei. Un abonament valabil pe parcursul unui an costa 292,32 de lei.


Ultima zona este cea albastra, care cuprinde strazile de la periferia orasului. Aceasta este si cea mai ieftina. Un abonament de parcare pentru o luna, pe strazile de la periferie, costa 21,42 de lei, unul pe trei luni, costa 61,74 de lei, in timp ce abonamentul pentru un an costa la 224,28 de lei. Persoanele cu handicap vor beneficia de abonamente gratuite.


Exista si tipul de abonament “La purtator”, care este transmisibil si care ofera parcare nelimitata in tot orasul, indiferent de zona. Acesta costa 85,68 de lei pe o luna, 245,70 de lei pentru trei luni, si 897,12 lei pe an.


Un abonament general, care nu este transmisibil, valoreaza 42,84 de lei pe o singura luna, iar pe trei luni, acesta costa 122,85 de lei. Pretul unui astfel de abonament valabil pe parcursul unui an ajunge la 448,56 de lei.


Si cei care aleg sa plateasca in functie de timpul de stationare, vor avea tarife diferite, in functie de aceste zone. O ora de stationare in Zona Rosie va costa 1,5 lei, in Zona Galbena va costa 1 leu, iar in Zona Albastra, pretul pentru o ora de parcare va fi de 0,50 lei. Plata se va face numai prin intermediul telefonului mobil.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO