Solutia pentru Timpark! Robu: “Mergi la piata si cumpara-ti un incarcator de masina, pentru telefon”

Ultima actualizare: 01-03-2013 07:10
parcare pe pista de biciclete

Astazi, noul sistem de parcare din Timisoara primeste votul pro sau contra din partea consilierilor locali. Chiar daca Timpark le ridica foarte multe semne de intrebare timisorenilor, acesta va fi supus votului, in faza initiala, fara alte modificari.

Una dintre intrebarile esentiale despre noul Timpark este “ce fac daca mi se descarca telefonul inainte sa anunt ca voi pleca din parcare”? Aseara, la dezbaterea publica, primarul Nicolae Robu a venit cu raspunsul pentru aceasta intrebare: “Daca ti se descarca telefonul, mergi in piata si cumpara un incarcator de masina cu 30 de lei”, a spus edilul sef, intr-un mod imperativ.


De asemenea, primarul a respins din start achizitia de parcometre pentru plata, pe motivul ca acestea costa prea mult si sunt demodate. “La numarul de strazi pe care il avem, ar costa in jur de doua milioane de euro sa cumparam parcometre, bani pe care nu ii avem. Noul sistem este mult mai modern si mult mai ieftin. De la 1 martie vom introduce numai primele aspecte, care nu costa nimic”, a incheiat primarul Nicolae Robu.


Consilierii locali vor supune votului, astazi, proiectul de hotarare prin care vechiul sistem de parcare, Telpark, va fi inlocuit cu Timpark. Acesta din urma imparte orasul in mai multe zone de tarifare, iar din toamna va beneficia de o aplicatie pentru telefon, in care timisorenii vor putea identifica cea mai apropiata parcare, cate spatii disponibile sunt in aceasta si care este tariful de parcare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO