Bun venit, Timpark! Noul sistem de parcare a primit astazi votul pozitiv al Consiliului Local

Ultima actualizare: 01-03-2013 07:10
timpark, indicator

 Noul sistem de parcare, Timpark, a trecut astazi de votul Consiliului Local. De la 1 martie, timisorenii nu vor mai putea plati parcarea prin tichete cumparate de la chioscuri, ci numai prin telefon mobil sau abonament.

 Proiectul executivului primariei a trecut la limita, cu 18 voturi pro, cinci contra, si o abtinere, in timp ce doi consilieri nu si-au exprimat votul in nici un fel.

Proiectul a suferit cateva modificari, fata de forma sa initiala. Cea mai importanta modificare este ca timisorenii care nu vor anunta prin apel ca au eliberat locul de parcare, vor plati doar echivalentul unei zile intregi de parcare, fara penalizarea de 25% in plus, asa cum era prevazut initial in regulamentul de parcare.

AFLA TOTUL DESPRE NOUL SISTEM DE PARCARE

Zonele de tarifare
Orasul a fost impartit in trei zone de tarifare. Astfel, zona rosie cuprinde strazile din centrul orasului, iar pretul pentru o ora de parcare este de 1,5 lei. A doua zona, marcata pe harta cu culoarea galben, cuprinde strazile din zonele mediane ale orasului. Ultima zona cuprinde strazile aflate la periferia orasului.

Vezi aici harta celor trei zone
Vezi aici strazile care apartin fiecarei zone, pe culori

De asemenea, pe mai multe strazi unde in vechiul sistem Telpark se percepea taxa de stationare, se va parca gratuit. Este vorba despre: strada Pestalozzi, Bulevardul Vasile Parvan, Bulevardul Liviu Rebreanu, strafa Cluj, strada Gheorghe Doja, Bulevardul Dambovita si Calea Martirilor.

Cum platesc Timpark
Plata pentru Timpark se face prin trei modalitati: prin sms, printr-un apel la un numar de telefon, iar pretul parcarii se va scadea dintr-un voucher, si prin abonament.

Cei care aleg sa plateasca prin SMS vor plati 50 de eurocenti pentru zona centrala, 35 de eurocenti pentru zona mediana si 25 de eurocenti pentru parcarile de la periferia orasului.

Plata prin apel se face un pic mai complicat. Prima data trebuie sa cumperi un voucher, care va avea valori intre 5 lei si 100 de lei. Apoi, cand iti parchezi masina, va trebui sa dai un “BIP” (apel) la un numar de telefon, specific fiecarei zone, iar cand pleci din parcare, va trebui sa suni din nou la acelasi numar.

Cei care aleg sa plateasca in acest mod, au avantajul ca vor plati la minut si nu la ora, asa cum era pana acum. Astfel, se imparte pretul pe ora, la 60. Primele 15 minute vor fi gratuite, astfel ca daca stationezi 50 de minute, vei plati doar 35. In cazul in care un sofer va uita sa anunte ca a plecat din parcare, atunci va fi taxat cu valoarea tarifului de parcare pe o zi.

In cazul in care un sofer parcheaza de trei ori fara sa plateasca stationarea, nu ii va fi ridicata masina, ci vor fi blocate rotile autovehicului.

Numerele de telefon la care trebuie sa suni, in functie de zona in care ai parcat:
Zona 1 (rosie): 0356 710 138
Zona 2 (galbena): 0356 710 139
Zona 3 (albastra): 0356 710 140

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO