Dans in tramvai si spectacole inedite, la Timisoara. Programul Festivalului International de Dans

Ultima actualizare: 20-10-2013 06:59
Tango

 Zece zile de dans la cele mai inalte standarde. Asta promit reprezentantii mai multor cluburi de dans din Timisoara, care organizeaza incepand de maine Festivalul International de Dans.

 In perioada 18 – 27 octombrie, peste 500 de perechi de dans se vor intrece in dans sportiv, dans contemporan si tango argentinian. Fiecare sectiune va beneficia de invitati de marca, atat din tara, cat si din strainatate, unii dintre ei fiind clasati chiar in primii 50 de dansatori de talie mondiala. Cu ocazia evenimentului, organizatorii promit sa “repovesteasca” istoria orasului in pasi de dans

Diana Avram, antrenor de dans: “Deschiderea va fi una inedita. Va fi o impletire a simbolurilor Timisoarei. Vom scoate in evidenta ca am fost primul oras cu tramvai, ca Timisoara a fost primul oras iluminat electric si, ca parte artistica, Timisoara este orasul rozelor”.

Vineri, de la 16:30, pe ruta Piata Traian – Piata Libertatii, va circula un tramvai de epoca, in care participantii la festival vor dansa printre calatori. La ora 17:00 va avea loc deschiderea festivalului, la Palatul Baroc, pentru care dansatorii au pregatit coregrafii speciale. Treizeci de minute mai tarziu, 15 perechi vor dansa in sincron in 15 locatii diferite din Piata Unirii.

Programul complet al evenimentului

Dansul Sportiv ocupa primele trei zile din festival. Spectacolele vor debuta vineri 18 octombrie, la Sala Constantin Jude, prin concursul national de dans sportiv Cupa Baroque editia a VII-a. Sambata si duminica – 19-20 octombrie va avea loc, tot la sala Constantin Jude, concursul International de dans sportiv, Timisoara Open Championship, concurs World Open de dansuri Standard si Latino. Participantii la acest concurs sunt din peste 20 de tari, multe din ele din primele 50 clasate mondial. Sambata, va avea loc in premiera in Romania, Campionatul Uniunii Europene de 10 dansuri. Aceste evenimente, aduna peste 60 de oficiali din tara si strainatate, si peste 600 de perechi de dansatori.

Dansul Contemporan se va desfasura intre 21 - 23.octombrie. Doua spectacole de gen pot fi savurate de timisoreni, in data de 21 spectacolul Nesomn – cu protagonisti din Bucuresti, si in 23 spectacolul “Ce Vezi – dansatori din Timisoara”. Tot in aceasta perioada, sunteti asteptati sa descoperiti tainele dansului contemporan la cele patru work-shop-uri organizate.

Tangoul Argentinian ocupa ultimele patru zile ale festivalului, respectiv 24-27octombrie. Desigur, acest dans e cel mai bine dansat de locuitorii din Buenos Aires. De aceea, invitatii speciali sunt de acolo, si sunt maestrii ai genului. Si de aceasta data, iubitorii de dans beneficiaza de patru seminarii gratuite de introducere in tango argentinian. In 25 si 26 octombrie are loc Milonga, seara de tango argentinian, la mansarda Bastionului Theresia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO