Contractele cu firmele de deszapezire, suplimentate. Chiar si asa, 500 de strazi raman descoperite

03-10-2013 11:54


utilaje deszapezire, timisoara

 Noua licitatie anuntata de primarie pentru alte strazi care sa fie deszapezite in iarna, s-a anulat. S-a renuntat la acest plan intrucat, potrivit edililor, s-a gasit o formula care permite atribuirea a 200 de artere firmelor care se ocupa de deszapezire.

 Chiar si asa, la iarna vor fi lasate de izbeliste peste 500 de strazi din Timisoara. Acestea vor ramane la mila societatilor de deszapezire, care pot decide daca intervin pe ele sau nu, avand in vedere ca nu sunt prevazute in contract.

In momentul de fata, pentru deszapezire, orasul este impartit in doua parti: zona de Nord, care ii revine Retimului, si zona de Sud, aflata in grija Societatii de Drumuri Municipale.

Din cele peste 1200 de strazi din Timisoara, doar 422 sunt prevazute in contractul semnat in 2011 de Primarie si cele doua societati. Astfel, din aceasta toamna, la acest numar se mai adauga inca 200 de artere care trebuiesc curatate de zapada. Ramanem totusi cu alte 500 de strazi, mai inguste, care nu sunt incluse in contract.

Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei: “S-a gasit formula legala sa fie alocate suplimentar un numar de strazi, cu taxele existente. N-a mai fost nevoie de o licitatie, mai ales ca nici nu puteam organiza o licitatie in conditiile in care serviciul era deja delegat catre cele doua companii. Ca atare, pe cele doua sectoare au fost suplimentate contractele, pe sectorul Retimului cu 145 si pe cel al SDM, cu aproximativ 50”.

Cele doua firme de deszapezire au un contract cu primaria in valoare de 21.4 milioane de lei, pe sase ani. Acestea sunt platite in functie de numarul de zile in care intervin pe teren si in functie de cantitatea de materiale pe care o folosesc.

Iarna trecuta, in primele zile de ninsoare, cele doua societati nu au facut fata. Numarul de utilaje a fost prea mic, astfel incat au fost nevoite sa se imprumute de la companii private. Ramane de vazut daca de data aceasta firmele vor face fata unei ierni care se anunta mai grea ca niciodata.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO