Consilierii locali au interzis vanzarea aurolacului in Timisoara

31-05-2013 09:40


Aurolacul este folosit pe post de drog cu efect halucinogen

 Cel mai ieftin drog pe care il folosesc oamenii strazii a fost interzis in Timisoara. Consilierii locali din Timisoara au interzis comercializarea aurolacului, dar si folosirea acestuia in public.

 Initiatorii acestui proiect care a ajuns pe masa consiliului local sunt profesorul universitar Dan V. Poenaru si consilierul local Radu Toanca. Cei doi au avut aceasta initiative pentru a reduce drastic numarul celor care inhaleaza aurolac.

“Avand in vedere ca in municipiul Timisoara au fost constatate cazuri privind consumul de plante, substante si preparate stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope comercializate in magazine, soldate cu implicatii deosebit de grave asupra vietii si sanataţii populatiei si nu erau interzise (…) Se interzice incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei hotarari, comercializarea produsului chimic cunoscut sub denumirea de Aurolac (bronz aluminiu, bronz argintiu sau bronz auriu) pe raza municipiului Timisoara”, scrie in Proiectul de Hotarare.

Mai exact, consilierii locali au aprobat in sedinta de plen de la sfarsitul lunii mai, un proiect de hotarare care prevede interzicerea comercializarii produselor chimice cunoscute sub denumirea de aurolac, descrise ca bronz aluminiu, bronz argintiu sau bronz auriu.

In cazul in care comerciantii nu vor conforma, vor risca sanctiuni drastice. Ramane de vazut insa daca acestia bronz vor putea fi amendati de acum inainte si cu ce sume, avand in vedere faptul ca directorul adjunct al Politiei Locale, Dorel Cojan, a precizat ca nu exista inca un temei legal de a amenda comerciantii care vand aurolac.

Aurolacul este un lac auriu pentru vopsit elemente metalice si care contine solvent cu efecte halucinogene. In prima faza, cei care il inhaleaza, au o stare de dezinhibare si somnolenta, asemanatoare cu consumul de alcool. Folostit in cantitati mari, aurolacul produce o stare de anestezie, de amortire si duce chiar la pierderea cunostintei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO