Cinematografele din Timisoara s-ar putea transforma in centre culturale. Cum este posibil

15-03-2013 16:04


Cinematograf

Spatiile in care functionau cinematografele de cartier ar putea trece printr-o transformare brusca. Asta daca primarul Nicolae Robu va ajunge la un acord cu Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care se afla in aceste zile la Timisoara.

Nicolae Robu vrea ca cinematografele care in momentul de fata se afla in patrimoniul Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor, sa intre in administrarea Primariei. Asta pentru a le transforma in centre culturale disponibile in fiecare zona a orasului.


Pastrarea acestor bunuri publice la RADEF e nejustificata si are in spate doar interese imobiliare ale unor mafii care au profitat din plin de bunurile publice din domeniul imobiliar. Pretentia pe care unii o emit ca aceste cinematografe ar mai putea fi folosite pentru difuzarea filmelor este neintemeiata. Vrem sa schimbam destinatia locatiilor, in centre culturale pentru zonele unde sunt situate. Sunt multi tineri talentati care ar dori sa aiba conditii unde sa repete in domeniul muzicii si la ora actuala, au acces doar la un garaj sau un subsol insalubru”, a declarat primarul Nicolae Robu.


In urma cu trei ani a mai existat o incercare de acest gen, insa a fost una la nivel national. In acel moment, Nicolae Robu era senator insa mai multi cineasti, regizori si actori au fost impotriva acestui demers.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO