Chiriile vor aduce lunar aproape 200.000 de euro la bugetul local. Vezi cine a scapat de majorari

27-02-2013 15:51


chirie

Societatile comerciale care isi desfasoara activitatea in spatii inchiriate de la primarie, vor plati chirii mai mari de la 1 martie.

comerciale vor plati chirii de patru-cinci ori mai mari. Pana in februarie, la bugetul local, intrau in fiecare luna aproximativ 150.000 de lei, din chirii, insa din martie, aceasta suma a crescut considerabil. Astfel ca, in urma majorarilor, la buget vor intra 197.000 de euro.


Este o intrare in normalitate. In urma proiectului de hotarare au fost marite chiriile si de patru-cinci ori pentru societatile care desfasoara activitati comerciale, ele vor fi apropiate de pretul pietei. Pana la urma, majoritatea ONG-urilor au ramas cu preturile nemodificate. Cele mai mari majorari au fost facute in zona centrala, acolo unde se platea chiar si un euro pe metrul patrat”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.


De marirea chiriilor au scapat pana la urma cei de la Uniunea Artistilor Plastici, care au protestat vehement la dezbaterea publica de luni. Edilii voiau sa ii faca sa plateasca doi euro pe metrul patrat, fata de sumele cuprinse intre 0.3 si 0.9 lei pe care le platesc in prezent , pentru cele 32 de spatii pe care le detin.


De majorarea chiriei a scapat si Inspectoratul de Politie Judetean Timis, pentru care in prima faza, edilii au decis ca ar trebui sa fie platita o chirie de 10 euro pe metrul patrat. Cei doi viceprimari, Dan Diaconu si Traian Stoia, au modificat acest proiect de hotarare, astfel incat IPJ Timis sa plateasca 1 euro pe metrul patrat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO