O noua taxa pentru timisoreni. Daca ai mai mult de trei catei, esti bun de plata!

26-02-2013 14:52


catei

Iubitorilor de animale din Timisoara li se pregateste o noua taxa. Cei care doresc sa creasca mai mult de doua animale de companie la bloc sau patru la casa, vor fi nevoiti sa plateasca o taxa anuala la bugetul local.

UPDATE Consiliul Local a aprobat astazi proiectul de hotarare prin care stabileste ca timisorenii care au in gospodarie mai mult de doi caini si doua pisici, vor plati o taxa speciala pentru animalele de companie. Totusi, primarul Nicolae Robu a revenit asupra unei decizii. Daca un timisorean va creste intr-un apartament mai mult de doua animale de companie, acesta va primi o amenda, nu va fi nevoit sa plateasca aceasta taxa speciala.

________________________________________________________

 

Este vorba despre un proiect de hotarare care va fi supus votului in sedinta de plen a Consiliului Local, la sfarsitul lunii viitoare. Daca proiectul trece de votul consilierilor locali, persoanele care detin mai mult de doua animale de companie in apartamente, vor trebui sa achite la bugetul local o taxa in plus. Nu vor scapa de noua taxa nici persoanele care locuiesc la casa. Asta in cazul in care nu vor detine mai mult de doi caini si doua pisici.


Administratia locala motiveaza ca aceasta masura trebuie luata pentru a descuraja abandonul animalelor pe strada.


Atunci cand un animal face pui, multi dintre ei ajung in strada.Cheltuim sume foarte mari pentru a rezolva problema cainilor fara stapan si trebuie sa actionam la nivelul cauzelor care au condus la inmultirea lor, la asemenea proportii si nu doar la efecte”, a declarat primarul Nicolae Robu.


Un alt argument al primarului a fost ca in 2012, peste 1.000 de timisoreni au fost muscati de cainii fara stapan si nu s-ar fi ajuns la aceasta situatie, daca exista un plan clar pentru reducerea animalelor pe strazile orasului. Mai multe asociatii pentru protectia animalelor nu sunt de acord cu aceasta noua gaselnita a edililor. Printre acestea se numara si Pet Hope, una dintre cele mai mari asociatii de protectia animalelor din Timisoara.


Nu este normal ca o administratie locala sa limiteze numarul de animale de companie pe care il poti avea in gospodarie. Daca proiectul de hotarare va ramane in forma actuala, noi ne vom adresa instantei pentru ca este ilegal sa iti spuna cineva cate animale ai voie sa cresti in propria ta curte”, a declarat Ruxandra Bizera, membra a asociatiei Pet Hope.


In momentul de fata, edilii nu au stabilit care va fi valoarea taxei, insa o vor face in urmatoarele doua saptamani. Tot peste doua saptamani, la urmatoarea sedinta a Consiliului Local, edilii vor vota si taxa pentru caine, prin care timisorenii vor trebui sa plateasca pentru fiecare caine nesterilizat.
 

Sursa: Pro TV

Tags: taxa, caine, animale, pisici,

VIDEO PROTVPLUS.RO