Birocratia a tinut in spital cadavrul unei femei, timp de trei zile. Explicatia incredibila


Ultimul update: Vineri 06 Septembrie 2013 07:07
Data publicarii: Marti 03 Septembrie 2013 13:57
Categorie: Timiș

Situatie incredibila la Spitalul Municipal din Timisoara,unde rudele unei paciente de 58 de ani,care a pierdut lupta cu cancerul,s-au chinuit trei zile sa ia cadavrul acasa.Au reusit sa o inmormanteze crestineste abia azi,si totul din cauza birocratiei.

 

 Femeia s-a stins vineri, la Clinica de Oncologie de la Spitalul Municipal insa, pentru ca in sfarsitul de saptamana, la spital sunt doar medicii de garda, nimeni nu si-a asumat responsabilitatea sa-si puna semnatura pe actul de deces.

Reprezentantii Clinicii de Oncologie spun ca, in weekend, procedura nu prevede desemnarea altor cadre medicale care sa-si dea acordul, in afara medicului curant. De-abia ieri dupa-amiaza, familia indurerata a reusit sa ia trupul defunctei de la morga.

Pentru rudele femeii, durerea a fost imensa. In numai doua luni, dupa ce femeia de 58 de ani a fost diagnosticata cu boala necrutatoare, au privit-o cum se stinge. Dupa momentul cumplit, sotul femeii a fost nevoit sa se lupte si cu birocratia din spital.

"A stat trei zile si inchipuiti-va ca o puteam inmormanta duminica. Dupa ce ca suntem indurerati si traumatizati, mai stam trei zile sa ne-o dea..si cu scandal, ca nu gasesti medicul care trebuia sa puna o stampila”, a spus Vinczencz Iosif, sotul victimei.

Femeia s-a stins vinerea trecuta, la spital. Familia indurerata le-a cerut medicilor sa nu mai faca autopsia. Conform procedurilor, pe langa acordul familiei, este nevoie si de semnatura medicului curant. Acesta insa nu a fost de gasit in sfarsitul de saptamana.

"Medicul de garda mi-a spus ca nu se poate baga peste doctorita. Doctorita era acasa, era libera", a spus Gheorghe Veres, ginerele victimei.

Flavia Baderca, sefa Serviciului de Anatomie Patologica al Spitalului Municipal din Timisoara: "Sambata se putea ridica pacienta, daca aveau sambata scutirea si certificatul constatator de deces intocmit tot de medicul currant, atunci se putea ridica fara probleme".

Stefan Curescu, medic primar, sef sectie Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timisoara: "Exista un medic de garda care inlocuieste seful sectiei, dar nici el nu poate semna pentru ca raspunderea este a medicului curant la scutire de autopsie".

Abia astazi, rudele au condus-o pe femeie, pe ultimul ei drum.

 

Poveste incredibila in China. A primit bani si a fost eliberata, dupa ce au aflat ca este saraca
VIDEO PROTVPLUS.RO