Bilant incendiar: 761 de miristi incendiate, mii de hectare mistuite de flacari, doi amendati
Membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis s-au intalnit azi pentru a incerca sa gaseasca solutii la o problema din ce in ce mai arzatoare: tot mai multe incendii au loc pe terenurile agricole din zona de Vest.
De 132 de ori a fost necesara interventia echipajelor de stingere a incendiilor din Timisoara, in ultimele zece luni. Din fericire, nu au existat pagube materiale, pentru ca focul a izbucnit de cele mai multe ori din cauza existentei vegetatiilor uscate. La Lugoj, au izbucnit 74 de incendii, din care 31 numai la groapa de gunoi.
“Aceste incendii nu produc pagube materiale, insa sunt cazuri ca cel de la groapa de gunoi de la Lugoj, unde ard tot felul de substante care pun in pericol sanatatea cetatenilor si creeaza o stare de disconfort”, a spus Mihai Benga, seful ISU Banat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat sunt de parere ca ar trebui desemnati responsabili care sa se ocupe de vegetatia uscata existenta in fiecare municipiu.
“Administratorii drumului public ar trebui sa se ocupe de curatarea zonelor uscate. Dincolo de poluarea mediului sunt aspecte care ingrijoreaza prin riscul pe care il prezinta incendiul, focul poate patrunde in sate, in paduri si poate afecta infrastructura de cale ferata”, a spus Mihai Benga.
Si pentru ca vinovatii pot fi identificati numai daca sunt prinsi asupra faptului, doar doua persoane au fost amendate pana acum.
Sanctiunile date de Garda de Mediu sunt intre 3.000 si 6.000 de lei pentru persoane fizice si intre 25.000 si 50.000 de lei pentru persoane juridice.
“Cea mai mare responsabilitate revine municipalitatii. Ar trebui ca primariile sa desemneze o persoana responsabila care sa verifice proprietarii terenurilor afectate de incendiu si sa le aduca la cunostinta daca are loc un incendiu pe proprietatea lor”, a spus Benga.