Banatenii vor sa construiasca un stadion de Champions League! Vezi cat ii va costa

31-01-2012 14:05


plan stadion

După Bucureşti, Cluj-Napoca şi Ploieşti, Timişoara e următorul oraş din România care ar putea avea o arenă ultramodernă

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a prezentat astăzi un proiect pentru construirea unui stadion nou, de 30.000 de locuri, pe spaţiul ocupat acum de arena „Dan Păltinişanu”.

Proiectul include şi construirea unei noi săli de sport şi, în funcţie de locul pe care îl va ocupa sala, au fost prezentate trei variante ale proiectului. Prima varianta va costa circa 90 de milioane de euro şi presupune situarea sălii de sport lângă stadion, parţial îngropată, astfel încât accesul să se facă la mijlocul gradenelor. Sala ar urma să aibă, în acest caz, o capacitate de 10.000 de locuri.

Varianta a doua implică un cost de circa 60 de milioane de euro, cu sala de sport situată sub stadion, cu o capacitate de 9.000 de locuri.

Varianta a treia, cea mai ieftină (circa 48 de milioane): sala de sport va avea 7.000 de locuri şi va fi situată într-una dintre tribune.

Proiectul prezentat de CJT prezintă şi exemple de stadioane comparabile cu cel care ar urma să fie construit la Timişoara: Estadio Municipal de Braga, Estadio de Guadalajara, VTB Arena Moscova, Kariaskaki Arena Pireu, St. Jakob Park Basel şi Cluj Arena.

Stadionul clujenilor a costat insa doar 35 de milioane de euro, dar acel proiect nu a inclus şi construirea unei săli de sport.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO