Este avortul o crima? In Romania s-au pierdut 22 de milioane de suflete in ultimii 30 de ani

23-03-2012 13:54


Gravida

Un sondaj recent arata ca aproape jumatate dintre romani condamna avortul si considera ca ar trebui interzis. Un sfert dintre romani insa, cred ca intreruperea unei sarcini nu este o crima. Cu toate acestea, mii de bebelusi mor inainte de a se naste.

Sambata, la Timisoara, se organizeaza “Marsul pentru viata”, o manifestare care va avea loc si in alte 20 de orase ale tarii. Militantii impotriva avortului, sunt chemati de la ora 12:00 in fata bisericii greco-catolice "Sfanta Maria Regina Pacii", de unde se va pleca intr-un mars prin oras. Pe traseu, vor fi insotiti de corul de copii Filadelfia si corul Kwasizabantu din Voiteni.

La ora 13.00, in fata Catedralei Mitropolitane, Preasfintitul Paisie va tine un cuvant. Participantii la mars se vor opri si la Primarie pentru a da citire unui manifest.

Marsul va ajunge in Piata Unirii, unde se vor depunde flori in memoria celor 22 milioane de copii avortati in ultimii 30 de ani in Romania. Copiii care au pana la 12 ani sunt invitati sa aduca cate o floare, imbracati in alb si sa se aseze in fruntea coloanei.
Majoritatea romanilor declara ca sunt impotriva avortului, cel putin asa arata cercetarea realizata in luna ianuarie 2011 de CADI si IRES. Astfel, la intrebarea “Avortul este o crima si ar trebui interzis?”, 42% din cei chestionati au raspuns “DA”, 11% au spus “Da, doar dupa luna a 5-a”, 9% nu au stiut ce sa spuna, 2% au evitat raspunsul, iar 36% au raspuns “NU”.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO