A inceput Postul Pastelui. Acesta este “o perioada de eliberare de pacate si patimi egoiste”

18-03-2013 11:45


Post

Crestin-ortodocsii intra de astazi in Postul Pastelui. Astfel ca, pentru ei, urmeaza 40 de zile fara carne si lactate, iar in toata aceasta perioada exista doar doua dezlegari la peste: in 25 martie, de Buna Vestire si in 28 aprilie, de Florii.

Invierea Domnului, numita si sarbatoarea Pastelui, este precedata de 40 de zile de post aspru, apoi urmeaza o saptamana a patimilor, care precede Invierea.


Postul Pastelui mai este supranumit Postul cel Mare si este cel mai lung si cel mai aspru dintre cele patru posturi de durata, ale Bisericii Ortodoxe. Acesta este considerat, intai de toate, “o perioada de eliberare de pacate si de patimi egoiste”, a declarat Prea Fericitul Daniel, pentru Mediafax. Practic, este o perioada de pocainta pentru toate lucruile rele savarsite, cat si o perioada de luminare a sufletului, prin rugaciune si prin slujbe religioase.


In cele 40 de zile de post, nu trebuie schimbate doar felurile de mancare, ci si comportamentul. Astfel ca, excluderea produselor din carne si a lactatelor din meniul zilnic, trebuie sa fie insotita si de o schimbare a atitudinilor.


Postul Mare se incheie pe 29 aprilie.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO