38 de cartuse de pistol mitraliera, nedetonate, au fost gasite in podul Liceului Lenau din Timisoara

23-04-2013 11:20


cartuse

 Muncitorii care lucreaza la reabilitarea cladirii istorice care gazduieste Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara, au descoperit nu mai putin de 38 de cartuse de pistol mitraliera.

UPDATE Cartusele au calibrul 7,36 mm. Munitia descoperita in podul liceului german fusese infasurata intr-o bucata de panza. Specialistii de la protectia civila care au venit la fata locului spun ca este posibil ca acele cartuse sa fi fost ascunse acolo in timpul razboiului. Si atunci, la fel ca si acum, in cladirea respectiva functiona o scoala. Muncitorii care lucreaza la renovare, spun ca, in pod, cu siguranta nu s-a facut curatenie niciodata intrucat au gasit acolo maldare intregi de gunoaie. Cartusele au fost ridicate de catre specialistii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si urmeaza sa fie distruse.

__________________________________________________
Munitia dateaza din al Doilea Razboi Mondial si este nedetonata.

Imediat ce au facut descoperirea sub o grinda din podul liceului, muncitorii au alertat oamenii legii. La fata locului au ajuns politistii si un echipaj al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, care au ridicat cartusele.

Potrivit conducerii unitatii de invataman, elevii nu aveau acces in podul cladirii. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO