Fotografii nemaivazute pana acum cu Osama bin Laden. Asa traia cel mai temut lider terorist al lumii. GALERIE FOTO

13-03-2015 10:35


Osama bin Laden

Mai multe fotografii rare cu liderul Al-Qaeda Osama bin Laden au fost dezvaluite publicului in timpul unui proces de terorism care are loc in Statele Unite ale Americii.

Sursa foto: Procuratura Southern District din New York.

Conform The Telegraph, acest proces are loc in Mahattan, iar fotografiile il arata pe Osama in timp ce era in Afganistan, in ascunzatoarea sa din Tora Bora.

Aceste imagini arata viata spartana pe care o traia bin Laden, in anii de dinaintea atacului terorist din 11 septembrie asupra turnurilor World Trade Center. De asemenea, fotografiile ofera cateva indicii despre tunelurile si fortificatiile pe care le construia in aceasta zona muntoasa din Afganistan, cunoscuta sub numele de Tora Bora.

Fotografiile au fost facute de Abdel Barri Atwan, un jurnalist palestinian care a fost invitat in ascunzatoarea liderului terorist in 1996, in cadrul campaniei de propaganda a lui Osama care incerca sa-si raspandeasca mesajele in toata lumea.

The Telegraph noteaza faptul ca aceste imagini au aparut in opinia publica in luna februarie, in tribunalul din Manhattan, la doar cateva blocuri departare de locul in care s-au aflat o data turnurile gemene. Este vorba despre procesul lui Khaled al-Fawwaz, care a fost purtatorul de cuvant al lui bin Laden la mijlocul anilor '90. El l-a ajutat pe liderul terorist sa acorde primul sau interviu la o televiziune, cu jurnalistii CNN Peter Arnett si Peter Bergen in 1997.

Fotografiile il arata pe Osama bin Laden in plina forma, relaxat si sanatos, in diferite ipostaze. La un moment dat, el schiteaza chiar si un zambet. El a ajuns in orasul Jalabad din Afganistan dupa ce i s-a cerut sa paraseasca Sudanul in 1996, dupa care si-a stabilit sediul intr-o zona fortificata din munti, aproape de granita cu Pakistan. Atwan l-a intalnit pe Osama intr-o pestera.

"El dorea sa apara cat mai mult in media. Voia sa se spuna 'Acum sunt o figura internationala, nu sunt doar un arab saudit. Ma simt nedreptatit pentru faptul ca americanii care ocupa Arabia Saudita profaneaza Taramul Sfant'. - mai spunea jurnalistul Atwan.

Sursa: Telegraph

VIDEO PROTVPLUS.RO