ECLIPSA DE SOARE 2015. Cele mai spectaculoase IMAGINI de la fenomenul astronomic al anului. Tarile unde eclipsa a fost totala

20-03-2015 14:09


ECLIPSA DE SOARE 2015. Cei mai norocosi au fost, vineri, 20 martie, feroezii si norvegienii, care au avut parte de eclipsa totala de soare. Asta insemna ca Luna a acoperit in totalitate discul solar.

ECLIPSA DE SOARE 2015. Doar cei din Insulele Feroe si arhipelagul norvegian Svalbard au avut parte, vineri, de o eclipsa totala de soare. In restul Europei, nordul Africii si nordul Asiei, eclipsa a fost una partiala. Asta nu inseamna ca oamenii nu au profitat de ocazie.

Citeste si: ECLIPSA DE SOARE 2015: La ora 11:56 a fost atins punctul maxim. Cand vom mai asista la un asemenea fenomen

In Spania, Marea Britanie si chiar in Romania oamenii au iesit pe strazi si au incercat sa vada, printre nori, eclipsa partiala de soare.

Romanii vor mai avea parte de un astfel de eveniment abia in 2020. 66 de ani mai trebuie insa sa asteptam pana la urmatoarea eclipsa totala vizibila in tara noastra.

Pana atunci ramanem cu amintirile din '99, cand orasele Romaniei s-au intunecat pe rand.

Citeste si: ECLIPSA DE SOARE de vineri "pedepseste pacatele si ne afecteaza psihic". De ce NU avem voie sa ne facem in aceasta zi selfie

Nu la fel de norocosi ca romanii sunt cei din Insulele Feroe. Pana vineri, n-au mai avut o eclipsa de soare totala din iunie 1954. Asa ca autoritatile din domeniul turismului au profitat de ocazie ca sa promoveze insulele, iar magazinele s-au umplut de ochelari speciali pentru eclipsa si suveniruri.

Multi nori, ploaie si mai ales glume. Internetul a facut haz de necaz

Daca in Romania s-a mai intrezarit cate ceva, in Marea Britanie, turisti si localnici au admirat... o patura groasa de nori. Insa londonezii au demonstrat ca, daca nu-i ajuta vremea, ii ajuta simtul umorului.

Twitter-ul s-a umplut in scurt timp de glume despre... lipsa eclipsei. Cel putin din retina  zecilor de oameni care au aglomerat strazile capitalei britanice pentru a vedea fenomenul.

Nici in Barcelona oamenii nu au fost mai norocosi. Desi au mers pe plaja si au reusit sa surpinda in cateva imagini evenimentul astronomic, norii au fost vedetele zilei si in Spania.

Si feroezii s-au luptat cu conditiile meteo pentru a vedea eclipsa, cei mai norocosi fiind, se pare, norvegienii si turistii ajunsi in arhipelagul Svalbard. Nu il includem aici pe barbatul din Cehia atacat de un urs polar...

Citeste si: Un "vanator de eclipsa" plecat sa vada fenomenul in Arctica era sa ajunga cina pentru un urs polar. "Voia sa ma muste de cap"

Pana si cei de pe Statia Spatiala Internationala au fost ridiculizati pe site-urile de socializare, dupa ce ar fi "lucrat" digital fotografia facuta din spatiu.

Pana la urma, aparatura performanta a reusit sa strapunga scutul de nori. In galeria de mai jos puteti vedea imagini facute in Bucuresti, Barcelona, Insulele Feroe, Londra si imprejurimi, Liverpool sau Norvegia.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO