A pierdut presedintia unei tari, pentru ca a crezut in horoscopul astrologului. "Trebuie sa ai noroc ca sa fii presedinte!"

Dată publicare: 13-01-2015 13:29
Dată actualizare: 16-01-2015 07:02


Mahinda Rajapaksa

Fostul presedinte Mahinda Rajapaksa, care tocmai a pierdut alegerile prezidentiale in Sri Lanka, a fost sfatuit de astrologul sau personal Sumanadasa Abeygunawardena sa declanseze alegeri anticipate.

In timp ce Mahinda Rajapaksa parasea palatul rezidentiale din Sri Lanka, astrologul care il sfatuise sa organizeze alegeri prezidentiale mai devreme decat termenul obisnuit .... isi facea bagajele in celalalt capat al orasului, scrie The Guardian.

"Nu toate predictiile lui Nostradamus s-au dovedit a fi adevarate", spune el, in timp ce reflecta asupra destinului fostului sau sef, dar si al reputatiei sale. "Doar atat am putut face ca sa-l ajut, poate un 5%. Insa trebuie sa ai noroc ca sa fii presedinte", mai spune el.

Astrologul Sumanadasa Abeygunawardena, in varsta de 63 de ani, a tot evitat mass-media dupa recentele alegeri dezastruoase, cand presedintele Rajapaksa a fost invins de Maithripala Sirisena. In timpul domniei sale foarte autoritare, fostul presedinte a devenit foarte increzator in sfaturile date de astrolog, astfel ca a organizat noi alegeri prezidentiale dupa ce ce s-a consultat cu acesta.

FOTO: Astrologul Sumanadasa Abeygunawardena

In ziua votului, Rajapaksa inca nu-si dadea seama de realitate, declarand ca se indreapta catre o "victorie rasunatoare". Intr-un interviu pentru AFP, citat de The Guardian, astrologul Abeygunawardena, care l-a sfatuit pe presedinte timp de 32 de ani, s-a aratat increzator ca acest episod nu ii va indeparta pe toti admiratorii sai. "Evit sa vorbesc acum cu lumea, in special cu mass-media, insa am multi oameni care ma urmeaza si nu ma vor abandona chiar toti", a spus el intr-un interviu telefonic din locuinta sa din orasul Galle.

In timp ce Rajapaksa isi pregatea plecarea de la sefia tarii, astrologul a fost nevoit sa predea cheile unui bungalow in care locuia datorita pozitiei sale. Apoi si-a pierdut si limuzina impreuna cu soferul, precum si locul pe care-l ocupa in board-ul bancii de stat. Ajuns in Galle, Abeygunawardena a incercat sa afiseze o mina curajoasa, sustinand ca intotdeauna a stiut ca Rajapaksa a fost blestemat sa piarda, insa nu l-a lasat sufeltul sa-i spuna asta. "Daca nu-i spuneam ca poate sa castige, ar fi fost distrus psihologic. Infrangerea ar fi fost mult mai rea. In cazul de fata, horoscopul rivalului a fost mai puternic decat al Domnului Nostru", a declarat el.

FOTO: Fostul presedinte Mahinda Rajapaksa

Nu acelasi lucru l-a spus insa si pe 20 noiembrie la ora 13.04, cand Rajapaksa a semnat decretul pentru organizarea alegerilor, la sugestia astrologului, convins ca predictia astrelor este foarte buna. Aceste alegeri nu ar fi trebuit sa se organizeze decat peste 2 ani, insa Rajapaksa a fost convins ca va reusi sa invinga opozitia, care parea faramitata.

Mahinda Rajapaksa este al 6-lea presedinte din Sri Lanka. Avocat de profesie, el a fost premier al acestei tari pana in 2004, castigand alegerile prezidentiale in 2005. Primul mandat de presedinte de 6 ani l-a inceput pe 19 noiembrie 2005 si a fost reales pentru al 2-lea mandat pe 27 ianuarie 2010.

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO