5 prieteni din SUA se intalnesc la fiecare 5 ani ca sa faca aceeasi fotografie, in aceleasi pozitii si in acelasi loc. FOTO

Dată publicare: 11-09-2014 09:26
Dată actualizare: 14-09-2014 07:12


Cei 5 prieteni in 1982

Cinci prieteni din Statele Unite se intalnesc la fiecare 5 ani pentru a face impreuna aceeasi fotografie, in acelasi loc, in aceleasi pozitii.

NOTA: Fotografia de mai sus a fost facuta in 1982

Acest lucru se intampla din 1982, iar cei 5 barbati se numesc John Wardlaw, Mark Rumer, Dallas Burney, John Molony si John Dickson.

Totul a inceput cand aveau 19 ani, dupa absolvirea scolii, undeva in nordul Californiei, la casa de vacanta a bunicilor lui Wardlaw (cel din stanga). Acolo era un loc numai bun pentru petrecut vacanta de vara, iar tinerii obisnuiau uneori, la finalul excursiilor, sa foloseasca un aparat cu auto-declansator pentru a face o fotografie de grup, cu muntii in spatele lor.

Cei 5 prieteni in 1987:

"Dupa ce am facut poza si am vazut-o, am zis "Ar trebui sa ne intoarcem si mai facem una peste 5 ani. Trebuie sa promitem ca o facem la fiecare 5 ani", povesteste Wardlaw, acum in varsta de 51 de ani.

Cand au fost intrebati de ce fac acest lucru, John Wardlaw a raspuns: "Toti ne-am gandit la asta, 'In 20 de ani, ce-ar fi daca nu ne-am mai recunoaste?' Promitand ca facem o fotografie la fiecare 5 ani ... este o metoda sa tinem legatura".

Cei 5 prieteni in 1992:

De cate ori se fotografiaza, cei 5 prieteni au aceeasi pozitie, in acelasi loc, cu aceeasi expresie faciala.

La inceput, aceste intalniri erau doar un motiv ca se intalneasca. Cu timpul insa, din cauza varstei si a slujbelor, cei 5 au recunoscut ca se vad doar ca sa faca fotografia. Iar barbatii depun toate eforturile ca acest lucru sa se intample. "Mark a condus o noapte intreaga ca sa ajunga anul asta. A ajuns la 3 dimineata, chiar in ziua fotografiei", spunea Dickson in anul 2007.

Cei 5 prieteni in 1997:

"Avionul meu a fost anulat, inclusiv legaturile prin care puteam veni aici, asa ca nu mai puteam ajunge la timp. Asa ca am condus 12 ore", a spus si Mark Rumer.

Cei 5 prieteni au si un website, unde isi posteaza fotografiile.

Cei 5 prieteni in 2002:

Cei 5 prieteni in 2007:

Cei 5 prieteni in 2012:

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO