„Arme de cristal” preistorice, descoperite de arheologi în Spania. Cum arătau acestea

Ultima actualizare: 09-01-2020 11:13
arma cristal 1
Archaeology World

Un grup de arheologi din Spania a descoperit că în urmă cu 5.000 de ani, cristalele erau un obiect fascinant pentru oameni, care le foloseau până și pentru fabricarea de arme.

Arheologii au descoperit numeroase obiecte decorate cu pietre de chihlimbar în situl Valencina de la Concepción, precum și „un set remarcabil” de arme de cristal, conform site-ului archaeology-world.com.

Tholosul din Monterilio, excavat în perioada 2007-2010, este „o construcție megalit care se extinde pe o suprafață de 43.75 de metri” și a fost creat pentru a servi drept loc de înmormântare.

În acest loc, oamenii preistorici au descoperit o modalitate de a transforma cristale de cuarț în arme. Arheologii presupun că pietrele de cristal au fost aduse din apropiere de Valencina, deoarece în zonă nu au fost descoperite rezerve de cristale.

În total, au fost descoperite „10 vârfuri de săgeată din cristal, patru săbii și miezul de piatră de cristal din Tholosul din Monterilio”.

Deși rămășițele a 20 de persoane au fost descoperite în mormânt, armele de cristal nu se aflau printre obiectele cu care aceștia au fost înmormântați, ci într-o cameră separată a sitului.

Arheologii presupun că armele de cristal ar fi putut avea o semnificație ritualică și erau folosite doar de elite, în ceremoniile de înmormântare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO