VIDEO. Specia care n-ar trebui sa existe. Comportamentul incredibil al acestei vietati

Ultima actualizare: 02-10-2012 20:11
papagal Kakapo

Zoologii sunt uimiti de modul in care o specie de pasari, aflata de cale de disparitie, a reusit sa supravietuiasca pana acum. Comportamentul ei este pur si simplu…sinucigas.

Papagalul Kakapo, specie originara din Noua Zeelanda, numara in prezent numai 124 de exemplare. Chiar si acest numar este mare, avand in vedere modul ciudat in care se comporta aceasta pasare, foarte dragalasa de altfel.

Acesti papagali sunt printre speciile cu o rata a reproducerii extrem de scazuta.

Zoologii au observat ca femelele sunt rareori interesate de acest aspect, iar masculii sunt atat de prostuti incat isi confunda o potentiala partenera cu un animal de prada, sfarsind deseori din cauza acestei greseli.

Misterul unor copaci din Polonia. Oamenii de stiinta spun ca n-au mai vazut niciodata o padure ca asta

Aceasta specie de papagali nu poate zbura, dar, atunci cand este in pericol, pare sa uite acest lucru si incearca sa zboare, cazand si ranindu-se destul de grav sau chiar murind.

Papagalii Kakapo traiesc aproximativ 90 de ani si se hranesc cu un singur fruct, care este produs de anumiti copacii numai o data la 4 ani.

In ultima vreme, aceasta specie este grav amenintata, din cauza introducerii in mediul sau a unor noi pradatori, cum ar fi sobolanii, pisicile si opossumii.

Ecologistii incearca sa-i salveze de la disparitie, stimulandu-i sa se reproduca, dar nu-I pot determina sa renunte la comportamentul lor bizar.

Papagalii sunt foarte prietenosi (dupa cum se poate vedea in acest VIDEO), ceea ce ii expune la multe pericole, iar cand sunt foarte speriati pur si simplu paralizeaza de frica si nu se mai misca, putand fi usor atacati.

Ei pot scapa de pradatori catarandu-se in varful copacilor, dar, odata ajunsi sus, incearca sa zaboare si se prabusesc, pierzandu-si viata.

Femelele intra in calduri numai o data la doi ani, iar cei mai multi pui care se nasc sunt masculi, acest lucru avand un efect negativ asupra evolutiei speciei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO