Descoperire istorica in Indonezia. "Am gasit ceva ce numai in desenele lui Darwin am mai vazut"

Ultima actualizare: 18-06-2012 00:12

VIDEO. Descoperire uimitoare intr-o jungla din Indonezia. Biologii care inventariaza speciile de animale si plante din insula Borneo,
au dat peste un clan intreg de maimute dintr-o specie pe care toata lumea o credea disparuta.

Surpriza lor a fost cu atat mai mare, cu cat primatele au fost gasite intr-o zona aflata la zeci de kilometri departare de arealul lor obisnuit.

Descoperirea poate fi considerata cu adevarat istorica, pentru ca este pentru prima oara cand aceasta specie de languri este surprinsa pe camera foto sau video. Pana acum, singurele reprezentari ale maimutelor erau desenele biologilor de pe vremea lui Darwin.

Cele doua camere au surprins zeci de specii care traiesc in jungla, inclusiv leoparzi si urangutani. Adevarata surpriza a venit insa cand in luminis s-au instalat maimutele pe care biologii le credeau disparute.

Potrivit biologilor, langurii din aceasta specie erau altadata raspanditi in mai tot arhipelagul indoenzian, pana in sudul Thailandei. Vanate pentru hrana, blana sau pentru a fi vandute ca animale exotice in occident, primatele au fost declarate disparute. Se pare insa ca natura le-a mai dat o sansa, tocmai in aceasta jungla protejata prin lege din nordul Indoneziei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO