Un studiu asociază utilizarea timpurie a antibioticelor cu creşterea comportamentelor agresive
Un nou studiu realizat de cercetători israelieni şi finlandezi sugerează o legătură între expunerea timpurie la antibiotice şi o agresivitate crescută mai târziu în timpul vieţii, a anunţat miercuri Universitatea Bar Ilan din Israel, informează Xinhua.
Studiul, publicat în revista Brain, Behavior, and Immunity, a descoperit că şoarecii expuşi la antibiotice în timpul fazelor lor critice de dezvoltare au prezentat ulterior un comportament mai agresiv. Cercetarea a identificat, de asemenea, modificări în creier şi în microbiomul intestinal asociate cu această agresiune.
Oamenii de ştiinţă sunt de părere că aceste descoperiri ar putea avea implicaţii importante pentru înţelegerea şi tratarea afecţiunilor asociate cu agresiunea. Ei sugerează că utilizarea antibioticelor în prima parte a vieţii ar putea perturba echilibrul bacteriilor intestinale, care, la rândul său, poate afecta dezvoltarea creierului şi comportamentul.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
Autorii studiului speră că descoperirea lor va duce la cercetări suplimentare şi la dezvoltarea unor noi strategii pentru a preveni sau a trata comportamentele agresive.