O noua speranta pentru romanii care mor din cauza cancerului de piele. 1 din 6 pacienti va fi salvat
Oamenii de stiinta au creat un tratament care ar putea salva viata a milioane de persoane care sufera de o forma de cel mai periculos tip de cancer de piele, melanomul, prin combinarea a doua medicamente existente.
Tratamentul are la baza doua medicamente care actioneaza la nivelul sistemului imunitar, reusind sa activeze in acest fel lupta cu celulele canceroase.
Cercetarile au aratat ca unul din sase pacienti este salvat cu ajutorul noului tratament, in conditiile in care melanomul omoara mii de pacienti la doar cateva luni de la diagnosticare.
In Romania, 80% dintre cei depistati cu melanom malign mai traiesc maximum 5 ani de la depistarea afectiunii
Ipilimumab, unul dintre cele doua medicamente folosite in miraculosul tratament reuseste sa salveze aproximativ 16% dintre bolnavii ce dezvolta aceasta forma de cancer a pielii.
Dar mai mult de jumatate dintre victimele cumplitei boli ar putea fi salvate prin combinarea acestuia cu un nou medicament numit anti-PD1, care reuseste sa slabeasca raspandirea celulelor canceroase.
Unul dintre coordonatorii studiului, profesorul Alexander Eggermont, de la Institutul francez “Gustave Roussy” sustine, potrivit Daily Mail, ca in 5-10 ani, numarul persoanelor videcate de cancer de piele s-ar putea ridica la o rata de 50%.
Cercetatorul sustine ca aceste noi medicamente imunitare ar putea fi adoptate si in lupta cu celelalte forme de cancer.
Oamenii de stiinta au incercat zeci de ani sa gaseasca un medicament care sa reuseasca sa castige lupte sistemului imunitar impotriva raspandirii celulelor canceroase.
Alexander Eggermont sustine ca aproximativ 24 din cei 27 de ani petrecuti in laborator au fost in van, concentrandu-se asupra gasirii unui remediu care sa lupte impotriva celulelor canceroase, care pot fi distruse prin slabirea acestora.
Deocamdata, oamenii de stiinta nu se grabesc sa spuna cu exactitate numarul oamenilor salvati in urma tratamentului. Acestia trebuie sa ii monitorizeze pe pacientii videcati, timp de trei ani, pentru a se asigura ca tratamentul se bucura de un real succes.
Rezultatele initiale ale cercetarii arata ca pacientii care au avut un tratament pe baza de Ipilimumab au avut o rata de vindecare de 11%, iar cei care au avut un tratament pe baza de anti-PD1 o rata de 41 %, insa pacientii care au luat ambele medicamente au avut o rata de vindecare de 53%.
Citeste si:
Cea mai bogata tara din lume are doar 2 milioane de locuitori, dar detine intreaga Europa
Doi antreprenori transforma cioturile de copaci in zeci de mii de euro