Un mister vechi de 500 de ani, descifrat de cercetatori. Ce secret ascunde aceasta mumie

Ultima actualizare: 06-11-2012 20:32
mumie incasa

Mumia unei adolescente incase, in varsta de 15 ani, care a fost sacrificata in urma cu 500 de ani, a fost atent cercetata si specialistii au aflat detalii neasteptate despre viata copilei.

Antropologul Angelique Corthals recunoaste ca este posibil ca probele sa fi fost contaminate, de aceea nu a fost analizat ADN-ul, ci s-a folosit o metoda mai moderna, care presupune testarea proteinelor din tesuturi.

Trupul “Fecioarei” a fost descoperit alaturi de mumia unui baietel de 7 ani si a unei fetite de 6 ani, pe varful vulcanului Llullaillaco din Argentina, la altitudinea de 6.739 de metri.

Exista Dumnezeu? Top 10 mistere inca nerezolvate. Parerile oamenilor de stiinta

Cei trei fusesera sacrificati in cadrul unui ritual, iar trupurile lor s-au conservat natural, datorita climei.

Copiii fusesera ingrasati timp de un an inainte de jertifire, urmand o dieta bazata pe legume si cartofi, iar in final au primit hrana destinata elitelor - carne de lama.

Potrivit cercetarilor facute de antropologi, adolescenta suferea de o infectie grava la plamani, care s-ar fi putut transforma chiar in tuberculoza.

Baiatul care a fost gasit in apropiere nu prezenta vreun semn de boala, iar mumia fetitei de 6 ani a fost lovita de un fulger, fiind foarte greu de investigat din aceasta cauza.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO