Telescop special, care urmărește traseul soarelui, la Observatorul Astronomic București

Ultima actualizare: 23-08-2020 19:57

În balconul observatorului atronomic din București a fost instalat un telescop special care urmărește traseul soarelui. Lentilele protejează ochii vizitatorilor care au parte și de o surpriză. Culoarea corpului ceresc este cu totul alta decât cea știută.

La miezul zilei, pe acoperișul Observatorului astronomic din inima capitalei, un muzeograf îndreaptă spre soarele orbitor un telescop special. O fetiță îl compară cu o bulină.

Angajat: „Culoarea roșie nu e culoarea naturală. Această culoare este dată de filtrele din interiorul lunetei"

Fară ca noi să ne dăm seama, pământul se mișcă. Așa că din cinci în cinci minute, telescopul trebuie repozitionat pentru că astrul iese din lentilă.

Este o perioadă cu puțină activitate solară, însă soarele rămâne captivant pentru copiii curioși.

Tudor Mihăescu, muzeograf: „Soarele este spectaculos pentru că e singura stea din sistemul nostru solar pe care o putem vedea cu toate detaliile. Uneori e spectacular datorită erupțiilor care au loc sau a petelor negre"

Până la următoarea eclipsă parțială de soare din 2022, astronomii spun că un fenomen interesant pentru pasionați se va petrece între lunile octombrie și noiembrie, când planeta Marte se va apropia de Terra.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO